Adrian Mititelu anunţă revenirea FC U CRAIOVA. În ce ligă va fi înscrisă ECHIPA

Adrian Mititelu le promite fanilor Științei că-și vor vedea din nou echipa disputând partide în campionat. Omul de afaceri susține că FC U Craiova va reapărea din sezonul următor, în Liga a II-a, dacă apelul în dosarul dezafilierii se va soluționa până în luna mai.

06 sept. 2016, 17:04
Adrian Mititelu anunţă revenirea FC U CRAIOVA. În ce ligă va fi înscrisă ECHIPA

„Raspuns pentru toti cei care imi adreseaza intrebari in privat. Mai aveti putina rabdare, pentru ca situatia se va rezolva ! FC UNIVERSITATEA CRAIOVA SE VA INTOARCE IN COMPETITIE NEGRESIT!

Pentru ca acest lucru sa se intample chiar din editia campionatului viitor este imperativ ca apelul sa se finalizeze cel mai tarziu in luna mai a anului 2017, deoarece odata cu sentinta din apel clubul reintra in drepturile pe care le avea la 20 iulie 2011, respectiv liga a 2-a.

Am sperante ca procesul din apel se va finaliza cel tarziu in luna februarie a anului 2017. Stiu…frustrarea este mare, mai ales ca in CRAIOVA se deruleaza o propaganda uriasa a imposturii care s-a asociat cu mafia de la Bucuresti, insa toata aceasta demagogie va inceta cat de curand. Aveti incredere ! VOM REVENI SI VOM FI MAI PUTERNICI!”, a scris Adrian Mititelu pe contul personal de Facebook. 

Pe 5 septembrie, Curtea de Apel a amânat primul termen al dosarului pentru 3 octombrie, „la cererea inculpatului Sandu Mircea de a angaja apărător”, precizează același Mititelu. „Este incredibil, inculpatii nici pana la termenul de astazi nu si-au motivat apelurile desi noul cod de procedura penala prevede depunerea motivelor de apel la instanta a carei sentinta se ataca, in speta la Tribunalul Bucuresti”, a adăugat acesta. 

Mititelu a publicat și documentul cu motivarea DNA în cazul apelului formulat în dosarul dezafilierii și a dezvăluit că procurorii au cerut la Curtea de Apel pedeapsă cu executare și într-un cuantum mărit pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir: 

„Din motivele de apel depuse la dosar DNA sustine ca :
Inculpatii nu pot fi reeducati printr-o pedeapsa cu suspendare, deoarece infractiunile de CORUPTIE savarsite sunt foarte grave si au produs un prejudiciu de 1 miliard 98 milioane lei clubului si 10 milioane de lei statului roman.
– Inculpatii nici pana in prezent nu constientizeaza gravitatea faptelor lor.
– Prin faptele inculpatilor a fost distrus un club de traditie al Romaniei cu rezultate sportive deosebite, club care nici pana in prezent nu a revenit in competitie in Liga I”. 

Ce a decis pe 13 iunie 2016 prima instanță care a judecat excluderea Craiovei din fotbal, Tribunalul București: 

Mircea Sandu și Dumitru Dragomir să fie condamnați la 3 ani cu suspendare;

– Sandu și Dragomir trebuie să plătească o amendă de 80.000 de lei și trebuie să presteze 3 luni de muncă în folosul comunității. Atât LPF, cât și FRF trebuie să plătească amenzi penale, în valoare totală de 370 de mii de lei. Ceilalți membri CEx sunt absolviți de orice vină.

– Adrian Mititelu trebuie să primească despăgubiri de 1 miliard de lei, adică peste 220 de milioane de euro. Suma ar trebui plătită de Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF și LPF. 

– Sandu și Dragomir nu vor putea părăsi teritoriul României decât cu acordul unei instanțe pentru o perioadă de probațiune de doi ani. 

Decizia nu s-a aplicat pentru că nu a fost definitivă. Atât DNA cât și avocații inculpaților au făcut recurs. 

Procurorii DNA ceruseră câte 14 ani de închisoare pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, adică pedeapsa maximă plus o treime spor de pedeapsă pentru circumstanțe agravante.