Adrian Mititelu primeşte o nouă lovitură. Patronul FC U Craiova 1948 a primit o nouă condamnare de 5 ani de închisoare

Mititelu aflat deja în închisoare, a fost condamnat la 5 ani de închisoare, pentru „săvârşirea infractiunii de evaziune fiscală în formă continuată”. Tribunalul Dolj a dat astăzi decizia pe fond. Mititelu poate face recurs în 10 zile.

13 ian. 2021, 21:21
Adrian Mititelu primeşte o nouă lovitură. Patronul FC U Craiova 1948 a primit o nouă condamnare de 5 ani de închisoare

Adrian Mititelu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, în cazul transferului lui Mihai Costea la FCSB. Astăzi, Tribunalul Dolj i-a dat o nouă lovitură. Patronul celor de la FC U Craiova 1948 a primit o sentință de 5 ani de închisoare. Conform legii, cele două se contopoesc și va efectuat pedeapsa mai mare, cea de 5 ani.

Pe langa cei 5 ani de închisoare, Mititelu are de plată și suma de18.24 milioane lei, aproximativ 3,7 milioane de euro, conform Gsp.

Adrian Mititelu, condamnat la 5 ani de închisoare. Motivarea instanței

„Condamnă pe inculpatul Mititelu Adrian Marin la pedepsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru săvârşirea infractiunii de evaziune fiscală în formă continuată. În baza art.65 alin.2 din Codul penal din 1969 raportat la art.64 alin.1 lit.a teza a II-a și lit.b din Codul penal din 1969, interzice inculpatului Mititelu Adrian Marin, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice…”, se arată în motivarea Tribunalului Dolj.

În 2014, Procurorii DICOT au trimis în judecată 9 inculpați în 2014, pe Adrian Mititelu, Ionescu Ştefan, Preoteasa Gigel, Negru Claudia, Joavină Gheorghe, Oprea Gigi, Daniel Roşianu, Trandafir Fănel şi Crăciunoiu Iancu. Capetele de acuzare sunt: constituirea unui grup infracțional, evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea cu rea-credință a bunurilor societății, comise în perioada 2003-2006.

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au pus încă din 2019 sechestru pe averea celor 9. Suma pe care Fiscul o are de recuperat este de aproximativ 5 milioane de euro!

Fiul patronului FC U Craiuva 1948 a reacționat pe Facebook la condamnarea primită de părintele său.

„LA CRAIOVA, CA LA NIMENI !

Tatal meu a fost astazi condamnat de catre Tribunalul Dolj la 5 ani de inchisoare pentru o presupusa fapta de evaziune fiscala in forma continuata din urma cu 17 ani ! Toti ceilalti 9 inculpati din dosar au fost insa achitati pentru aceeasi fapta, mai putin tatal meu !

Sistemul judiciar din Romania este unul infect !”, a scris Mititelu Jr pe Facebook.

Citeşte şi: Turris Turnu Măgurele se retrage din Liga 2, după ce fiul lui Liviu Dragnea a decis să oprească finanţarea