Adrian Mititelu, urmărit penal pentru transferul lui Mihai Costea la Steaua

DNA a dispus începerea urmăririi penale pentru transferul lui Mihai Costea la Steaua, din 2013! Anunţul a fost făcut chiar de către Adrian Mititelu, care, de ziua sa, a fost citat la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă faptul că este suspect în acest dosar, pentru sustragere de sub sechestru!

15 mart. 2016, 13:35
Adrian Mititelu, urmărit penal pentru transferul lui Mihai Costea la Steaua

Adrian Mititelu a fost înştinţat de către procurorii DNA Craiova că are calitatea de suspect, deoarece este bănuit că a păgubit ANAF în urma transferului lui Mihai Costea de la FC U la Steaua în martie 2011.

“Vreau sa aflati de la mine urmatoarele: Astazi, 15 martie 2016, am fost citat la DNA Serviciul Teritorial Craiova unde mi s-a adus la cunostinta calitatea de SUSPECT in dosarul 60/P/2013, pentru savarsirea infractiunilor de sustragere de sub sechestru, prevazuta de Legea 241/2005 si inselaciune prevazuta de articoul 244 Ncp. Mai precis, sunt acuzat ca am pagubit ANAF prin acordul de transfer incheiat de subsemnatul in 23 martie 2011 in ceea ce priveste jucatorul COSTEA MIHAI ALEXANDRU de la FC UNIVERSITATEA CRAIOVA la FC STEAUA BUCURESTI. 
 
Infractiunea de sustragere de sub sechestru are in vederea asa zisa prejudiciere a Statului Roman ,iar fapta de Inselaciune vizeaza prejudiciul pe care l-as fi creat clubului FC STEAUA BUCURESTI. Fac precizarea ca jucatorul Costea Mihai Alexandru a fost legitimat la clubul FC STEAUA in calitate de jucator liber de contract in urma deciziei de excludere data de Comitetul Executiv al FRF in 20 iulie 2011 si nu ca urmare a acordului de transfer, mai mult, FRF/LPF/SANDU, DRAGOMIR au fost trimisi in judecata de catre DNA structura centrala inclusiv pt fapta de sustragere de sub sechestru chiar cu privire la jucatorul Costea Mihai Alexandru. 
 
De asemnenea, toate sumele de bani incasate de Fotbal Club Universitatea Craiova din tranzactia cu FC Steaua au fost folosite exclusiv pentru plata salariilor jucatorilor UNIVERSITATII CRAIOVA! In ipoteza ca nu s-ar fi efectuat aceste plati acestia ar fi devenit liberi de contract in grup, avand in vedere ca existau restante salariale. 
 
Foarte important este de retinut faptul ca ANAF instituise sechestru pt drepturile federative ale jucatorului COSTEA MIHAI ALEXANDRU in cuantum de 1000.000 lei, insa din sumele de bani platite de FC Steaua in urma asa-zisului transfer s-a achitat catre ANAF suma de 1.700.000 lei, prin urmare s-a achitat o suma mult mai mare decat valoarea sechestrului instituit de catre fisc. 
 
In final vreau sa stiti ca din punctul meu de vedere NU EXISTA nicio fapta penala savarsita cu ocazia acestor tranzactii, nefiind intrunite niciunul dintre elementele cerute de lege pt ca acestea sa indeplineasca forma legala. Indiferent de obstacolele care le intalnesc in acesta lupta a mea impotriva acestei GRUPARI CRIMINALE cu ramificatii in toate domeniile importatnte ale Statului Roman nu voi da inapoi. Va rog sa aveti incredere in NEVINOVATIA MEA”, a precizat Mititelu pentru editie.ro.