Adrian Mutu, dat afară de la FC U Craiova. Ce despăgubire va primi „Briliantul”

Adrian Mutu a fost demis, luni, de la conducerea tehnică a echipei FC U Craiova, în urma rezultatelor slabe înregistrate în acest sezon din Liga 1.

04 oct. 2021, 14:15
Adrian Mutu, dat afară de la FC U Craiova. Ce despăgubire va primi „Briliantul”

Adrian Mutu, dat afară de la FC U Craiova, în urma rezultatelor slabe înregistrate. FC U Craiova, promovată în liga 1 la finalul sezonului trecută, ocupă locul 13, cu 9puncte.

Adrian Mutu, dat afară de la FC U Craiova

Rezilierea contractului se va face de comun acord. Adrian Mititelu Jr. nu a mai așteptat finalul turului pentru a putea să-l demită gratis pe „Briliant”, astfel că acesta va primi o sumă compensatorie. În cazul în care la finalul turului echipa se clasa sub locul 8, Adrian Mutu putea fi demis fără a primi vreo despăgubire. Contractul dintre cele două părți prevedea ca, în cazul unei demiteri, lui Adrian Mutu să i se plătească  toți banii până la finalul contractului. Totuși, părțile au ajuns la un acord, iar antrenorul va primi o sumă mult mai mică. În vârstă de 42 de ani, Adrian Mutu a preluat echipa olteană vara trecută. Anterior, el a mai pregătit pe FC Voluntari, echipa  de tineret a clubului Al Wahda şi naţionala de tineret a României.

FCU Craiova – CS Universitatea Craiova 0-2 în etapa a 11-a din Liga 1. Vezi clasamentul

„Ştiam că va urma o discuţie între mine şi conducere. Aşa se întâmpla şi în Italia, când ziceau să stai liniştit că nu pleci, atunci erai cel mai neliniştit. M-a sunat domnul Mititelu, ne-am despărţit în relaţii foarte bune. Eu la Craiova am venit cu sufletul, am demonstrat tuturor că sunt profesionist şi fac totul cu pasiune. Am schimbat multe lucruri în bine, de la meniul echipei, la organizare. Aş fi vrut să-i ofer mai multă satisfacţie lui nea Adi, îmi pare rău. Nu m-a demis meciul de aseară, cum nu m-a demis nici meciul cu FCSB, cred că meciurile cu Voluntari, Argeş, Mioveni au contat. Cred că meritam mai multe puncte, nu vorbesc de victorii în toate meciurile, dar meritam vreo 4-5 puncte în plus. Îmi pare rău şi pentru suporteri, care m-au respectat. M-am simţit iubit şi respectat la acest club. Poate nu este ceva normal pentru unii, dar toată lumea a fost corectă cu mine. Pentru o nou-promovată, echipa este pe un drum bun”, a spus Mutu.

Tehnicianul nu exclude posibilitatea de a reveni la clubul craiovean. „Când un antrenor nu îndeplineşte dorinţele patronatului, se întâmplă şi astfel de lucruri. În toată această experienţă, este important pentru mine că şi despărţirea de club s-a întâmplat cum trebuie. Nu ţin de scaun, nu fac antrenorat pentru bani. Lucrurile s-au închis în 5 minute, ne-am urat baftă unii altora. Nu se ştie niciodată, dacă pe viitor aş avea o nouă oportunitate, poate m-aş întoarce”, a adăugat Mutu.

Adrian Mutu s-a despărţit astăzi de U Craiova 1948, echipă la conducerea căreia se afla de la sfârşitul lunii mai.

FC U Craiova a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0), de rivala locală CS Universitatea Craiova, în etapa a 11-a a Ligii I. Acest meci a fost al şaptelea consecutiv fără victorie pentru echipa lui Mutu. FC U Craiova, promovată în liga I la finalul sezonului trecută, ocupă locul 13, cu nouă puncte.


loading...
Partenerii noștri