Adrian Mutu, favorit pentru a prelua naţionala României

Fostul antrenor de la la Craiova 1948 este alegerea-surpriză a FRF, după ce Hagi și Lucescu jr au refuzat postul oferit de Burleanu.

26 nov. 2021, 14:14
Adrian Mutu, favorit pentru a prelua naţionala României

Adrian Mutu pare să fie alegerea făcută de Mihai Stoichiță și Răzvan Burleanu pentru postul de selecţioner al naţionalei de seniori a României. Șefii FRF i-au contactat pe Gică Hagi și pe Răzvan Lucescu pentru a le propune postul de selecționer al echipei naționale. Pentru că cei doi erau angrenați în proiecte la Constanța, respectiv Salonic, șefii FRF au apelat la a treia variantă.

Ilie Năstase a ajuns la spital cu probleme mari de sănătate. Este internat la „Matei Balş”: „Sunt niște aparate aici și nu prea pot să vorbesc!”
Este vorba de Adrian Mutu (42 de ani), liber de contract după despărțirea de FCU Craiova, fost selecționer al naționalei de tineret.

Dumitru Dragomir dă ca sigură această știre. „Adrian Mutu. Rezervă, Edi Iordănescu. Dar Federația l-a ales deja pe Mutu”.

Adrian Mutu declarase joi că nu a fost căutat de FRF, însă că nu ar declina o astfel de ofertă. „Văd și eu și îmi face plăcere să fiu pe această listă, între atâția antrenori buni ai noștri. Deocamdată nu m-a întrebat nimeni și nici nu cred că o va face. În afara de ce citesc în ziare, eu sunt puțin informat, văd contactele pe care cei din Federație le au cu alți antrenori și în rest, în ceea ce mă privește pe mine, nimic.

Ce pensie are Tudorel Stoica, fostul câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua. „Eram mort, dacă nu mă ajuta Ceaușescu!”
Cred că a fost o mișcare bună a FRF, am aceeași părere, Hagi ar trebui să fie antrenorul echipei naționale în acest moment”, a spus Mutu emisiunea la „Fotbal Club”, de pe DigiSport.

Naționala României a învins, 2-0, în Liechtenstein, dar a încheiat grupa de calificare la CM 2022 doar pe locul al treilea, după victoria Macedoniei de Nord în fața Islandei.

După finalul campaniei de calificare la CM 2022, echipa națională va intra din nou în competiții oficiale, Liga Națiunilor oferind un parcurs care garantează 3 locuri la turneul final EURO 2024.

Următoarea ediție a Campionatului European, care va fi găzduită în 2024 de Germania, va însemna 23 de echipe plus țara gazdă. Din preliminariile clasice pentru EURO se vor califica 20 de echipe (câștigătoarele și locurile 2 din cele 10 grupe).

Pentru celelalte 3 echipe vor lupta naționalele necalificate prin preliminariile clasice dar care au performat în Liga Națiunilor 2022/23! Ne vom afla adversarii pe 16 decembrie, luna viitoare, în urma evenimentului organizat de UEFA la Montreux (Elveția).

România se află în Liga B a competiției, urna 3, alături de Israel, Serbia și Irlanda, așadar nu vom întâlni aceste echipe. Vom avea un adversar din fiecare dintre urnele 1, 2 și 4 ale Ligii B:

Urna 1: Ucraina, Suedia, Bosnia și Herțegovina, Islanda

Urna 2: Finlanda, Norvegia, Scoția, Rusia

Urna 4: Slovenia, Muntenegru, Albania, Armenia