Ce pensie are Tudorel Stoica, fostul câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua. „Eram mort, dacă nu mă ajuta Ceaușescu!”

Tudorel Stoica, căpitanul din anii '80 al celor de la Steaua, și că și-a dat demisia din Armată imediat după Revoluția din 1989. Acum regretă, mai ales că primeşte o pensie foarte mică!

24 nov. 2021, 21:06
Ce pensie are Tudorel Stoica, fostul câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua. „Eram mort, dacă nu mă ajuta Ceaușescu!”
Tudorel Stoica, alături de Valentin Ceauşescu

Ce pensie are Tudorel Stoica, fostul câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua. Fostul mare fotbalist a povestit la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” de la GSP cum a fost la un pas să fie legitimat de rivalii de la Dinamo, chiar dacă făcea de o bună perioadă antrenamente cu Steaua.

Ce pensie are Tudorel Stoica, fostul câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua

„Câteva luni bune, eu nu am fost legitimat la Steaua și veniseră cei de la Dinamo să semnez cu ei. Eu voiam să scap de Titi Teașcă, avea antrenamente groaznice! Am și semnat cu Dinamo! Nea Ion Alecsandrescu lucra la federație și când au băgat cererea mea de transfer, a văzut-o și a sunat la club: „Bă, ce faceți, mă? Ăsta se antrenează cu voi și semnează cu Dinamo?”. M-au băgat la garnizoană și voiau să-mi dea grad ca să semnez. Eu nu mă gândeam la grade, eu voiam doar să scap de armată, să mă întorc acasă, la familie, la prieteni, la Galați. Eram soldat neinstruit și voiau să mă facă ofițer! Eram un tablagiu, nici nu știam ce să le spun, ce grad vreau. Atunci le-am zis că vreau să fiu sublocotenent, iar când am terminat am fost maior”, a spus Tudorel Stoica.

Helmut Duckadam, împuşcat de Ceauşescu? „Lumea crede că n-am curajul să spun”

Acesta a plecat din Armatî în 1989, iar acum regretă: „1.506 lei este pensia mea! Dacă Valentin Ceaușescu nu mă ajuta să plec în străinătate, acum eram mort. Nu puteam să suport unele umilințe trăite la Steaua. N-aș fi putut să suport ceea ce se întâmplă acum în fotbal. Am câștigat Cupa Campionilor și am plecat cu Victor Pițurcă la Lens. Atunci ne promisese clubul o mie de dolari. Când m-am întors de la Lens era Cornel Oțelea comandant, iar eu eram la centrul de copii și i-am zis: „Domnule comandant, vă rog să-mi dați și mie mia aia de dolari!”. Apoi i-am spus: „Vreau să-mi dați mia de dolari sau o să-mi dau demisia din armată!”. M-a pus să vin după trei zile. M-am dus. „Domnule comandat, am venit”. Primul lucru pe care mi l-a spus a fost: „Ți-ai dat demisia din armată?”. Asta m-a durut rău de tot! Adică pe el îl interesa să-mi dau demisia… Mi-am dat demisia până la urmă și am plecat”.