Adrian Mutu va fi noul selecţioner al României. „Briliantul” va conduce campania de calificare la Euro 2024

Adrian Mutu va fi noul selecționer al României, după plecarea lui Mirel Rădoi. "Briliantul" este alesul șefilor FRF, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, după ce varianta Dan Petrescu a picat.

08 dec. 2021, 21:28
Adrian Mutu va fi noul selecţioner al României. „Briliantul” va conduce campania de calificare la Euro 2024

Patronul echipei CFR Cluj, Neluțu Varga, nu vrea să-l lase pe Dan Petrescu la echipa națională, iar în aceste condiții, președintele FRF, Răzvan Burleanu, s-a îndreptat spre Adrian Mutu, care este pe cale să devină noul selecţioner.

Informaţia a fost prezentată la Digi Sport, de moderatvrul emisiunii Fotbal Club, Radu Naum. „Este o informație pe care o am pe surse. Vă spun că, într-o proporție mare, selecționerul este desemnat. S-a luat hotărârea. Se așteaptă răspunsul lui Dan Petrescu, care ar urma să vină pe 19 decembrie.

Se vorbea că Mutu va semna cu Kisvarda, dar spunea la GSP Live că așteaptă să vadă dacă e pe lista pentru selecționer. Informația ar fi că lui Petrescu nu i se va permite din partea patronului să meargă la națională, astfel că imediat i se va face ofertă lui Mutu„, a spus acesta.

Citeşte şi Unde s-a produs ruptura dintre Victor Piţurcă şi Gică Hagi. Momentul adevărului, dezvăluit după 22 de ani de fostul selecţioner

Adrian Mutu va debuta la echipa națională la sfârșitul lunii martie. Primele meciuri oficiale vor avea loc în iunie, în Liga Națiunilor, tragerea la sorți pentru grupele acestei competiţii urmând să aibă loc pe 16 decembrie, la Montreux.

Pentru Mutu, va fi a doua colaborare cu FRF. „Briliantul” a fost selecționerul României U21 în perioada ianuarie 2020 – martie 2021. Cu el la conducere, tricolorii mici au terminat neînvinși la Campionatul European, într-o grupă cu Olanda, Ungaria și Germania.

Citeşte şi Mirel Rădoi şi-a dat demisia de la naţională: „Este un eşec pentru mine”