Mirel Rădoi şi-a dat demisia de la naţională: „Este un eşec pentru mine”

România a ratat calificarea la barajul pentru Cupa Mondială, încheind pe locul 3 grupa J a preliminariilor. România a învins cu 2-0 Liechtenstein, în deplasare, însă şi Macedonia de Nord s-a impus, scor 3-1 în faţa Islandei, astfel că a ajuns la baraj.

14 nov. 2021, 22:09
Mirel Rădoi şi-a dat demisia de la naţională: „Este un eşec pentru mine”

Selecţionerul Mirel Rădoi a anunţat, duminică, după ce România a ratat calificarea la Cupa Mondială, că nu va mai conduce echipa naţională.

„Este un eşec această campanie pentru mine, că nu nu am reuşit să terminăm pe locul 2. Este ultima conferinţă de presă ca selecţioner. E normală decizia, dacă nu am reuşit să mă clasez pe primele două locuri. Nu există o demisie, contractul se termină la finalul acestei luni. Am luat decizia de a nu mai continua. Vă mulţumesc, a fost o plăcere doi ani şi jumătate, nu ştiu dacă de ambele părţi, dar am încercat pe cât posibil să vă răspund la toate întrebările, să fiu sincer şi fiţi aproape de copii aceştia pentru că merită! Hai, România!”, a declarat Rădoi, în conferinţa de presă de după meciul cu Liechtenstein.

LIECHTENSTEIN – ROMÂNIA 0-2. Tricolorii văd CM 2022 tot la televizor, naţionala nu a mai ajuns de 24 de ani la Mondiale
Reprezentativa României a ratat, duminică seară, calificarea la barajul pentru Cupa Mondială, încheind pe locul 3 grupa J a preliminariilor europene. România a învins cu 2-0 Liechtenstein, în deplasare, însă şi Macedonia de Nord s-a impus, scor 3-1 în faţa Islandei, astfel că a ajuns la baraj.

Edi Iordănescu a fost DEMIS de la FCSB după o înfrângere în zece meciuri
Macedonia de Nord a învins cu 3-1 Islanda, golurile fiind marcate de Alioski ‘7 şi Elmas ’65, ’86 pentru gazde, respectiv Thorsteinsson ’54 pentru oaspeţi.

Clasamentul final al grupei J: Germania – 27 de puncte, Macedonia de Nord – 18 puncte, România – 17 puncte, Armenia – 12 puncte, Islanda – 9 puncte, Liechtenstein – un punct. Germania s-a calificat la CM din Qatar, iar Macedonia de Nord va juca la barajul pentru CM.

Mirel Rădoi a preluat naţionala la 27 noiembrie 2019, înaintea barajului pentru Euro-2020 din Liga Naţiunilor. El l-a înlocuit atunci pe Cosmin Contra. Sub conducerea lui, echipa naţională a ratat calificarea la Euro-2020 şi la Cupa Mondială din 2022.

Anterior, el a fost antrenorul echipei de tineret, cu care a reuşit calificarea la Euro-2019, iar la turneul final a dus reprezentiva U21 în semifinale.  În cariera lui, Rădoi a mai pregătit echipa FCSB, în sezonul 2015/2016.