Adrian Năstase a fost audiat la penitenciar în legătură cu tentiva de sinucidere

Adrian Năstase a fost audiat de poliţişti şi procurori la Penitenciarul Rahova, acolo unde este încarcerat. Fostul premier a stat de vorbă cu ofiţerii de la Serviciul Omoruri şi cu procurorii, în legătură cu tentativa sa de sinucidere.

RomaniaTV.net
16 iul. 2012, 09:28
Adrian Năstase a fost audiat la penitenciar în legătură cu tentiva de sinucidere

Procurorii şi poliţiştii i-au solicitat lui Adrian Năstase să dea o declaraţie privind evenimentele care au premers trimiterii sale la închisoare. Fostul premier a fost de acord să dea această declaraţie privind motivele tentativei sale de sinucidere şi circumstanţele în care a avut loc.

„În continuarea cercetărilor efectuate în cauza privind incidentul petrecut, în seara zilei de 20 iunie 2012, referitor la tentativa de suicid a lui Năstase Adrian, precizăm că, în cursul zilei de luni, 16 iulie, procurorul s-a deplasat la locul de deţinere, în vederea audierii acestuia. Începând cu ora 10.00 s-a procedat la audierea de către procuror a numitului Năstase Adrian, care a fost de acord să declare aspecte legate de împrejurările în care a avut loc tentativa sa de suicid”, a precizat Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În zilele următoare, nu sunt programate audieri ale membrilor familiei Năstase, informează Mediafax.

„De asemenea, precizăm că au fost comunicate concluziile raportului de expertiză medico-legală, de către Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici, în cursul zilei de vineri, 13 iulie 2012, ce urmează a fi analizat de către procuror, în ansamblul întregului probatoriu al cauzei”, mai spune sursa citată.

În 20 iunie, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”, în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.