Adrian Năstase: A fost foarte greu să privesc din afară maturizarea copiilor mei

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, miercuri seară, într-o emisiune televizată, că, dincolo de umilinţa pe care a simţit-o în momentul în care a fost condamnat, cel mai greu de suportat pentru el în perioada de detenţie a fost faptul că a trebuit să privească "din afară maturizarea copiilor săi".

RomaniaTV.net
17 apr. 2013, 14:08
Adrian Năstase: A fost foarte greu să privesc din afară maturizarea copiilor mei

Adrian Năstase a vorbit, la Antena 3, despre momentele grele din perioada detenţiei la care a fost condamnat în dosarul Trofeul Calităţii, subliniind că, dincolo de toate momentele triste şi complicate prin care a trecut, cel mai greu i-a fost să ştie că băieţii săi, Andrei şi Mihnea, au fost nevoiţi să se maturizeze "peste noapte".

"Au fost multe momente grele, sau complicate, sau triste, pur şi simplu. Momente în care, spre exemplu, de sărbători, de Crăciun, nu eşti acasă cu cei dragi, în familie. Ei vin la tine, încearcă, dar nu în momentul pe care îl aştepţi. Lucrurile sunt complicate şi nu ai voie să bei un pahar cu vin. Sunt lucruri mărunte, dar toate adunate înseamnă un dramatism al unei vieţi pe care alţii au trăit-o mai mult decât mine", a spus Adrian Năstase.

"Foarte greu pentru mine a fost să privesc din afară maturizarea copiilor mei pe care îi lăsasem pe unul într-o adolescenţă care însemna o anumită exuberanţă şi căutarea drumurilor potrivite în viaţă şi pe celălalt, pe Andrei, într-un moment în care încerca să-şi găsească un rost între prieteni, între cunoştinţe, dar în orice caz fără o responsabilitate deosebită. Şi dintr-o dată, peste noapte, au trebuit să treacă bariera în viaţa dură a maturităţii, preluând griji, responsabilităţi, legătura mea cu exteriorul", a adăugat fostul premier, adăugând că este "foarte mândru" de felul în care fiii săi au trecut peste această perioadă extrem de dificilă din viaţa lor.

Adrian Năstase a vorbit, la Antena 3, despre momentele grele din perioada detenţiei la care a fost condamnat în dosarul Trofeul Calităţii, subliniind că, dincolo de toate momentele triste şi complicate prin care a trecut, cel mai greu i-a fost să ştie că băieţii săi, Andrei şi Mihnea, au fost nevoiţi să se maturizeze „peste noapte”.

„Au fost multe momente grele, sau complicate, sau triste, pur şi simplu. Momente în care, spre exemplu, de sărbători, de Crăciun, nu eşti acasă cu cei dragi, în familie. Ei vin la tine, încearcă, dar nu în momentul pe care îl aştepţi. Lucrurile sunt complicate şi nu ai voie să bei un pahar cu vin. Sunt lucruri mărunte, dar toate adunate înseamnă un dramatism al unei vieţi pe care alţii au trăit-o mai mult decât mine”, a spus Adrian Năstase.

„Foarte greu pentru mine a fost să privesc din afară maturizarea copiilor mei pe care îi lăsasem pe unul într-o adolescenţă care însemna o anumită exuberanţă şi căutarea drumurilor potrivite în viaţă şi pe celălalt, pe Andrei, într-un moment în care încerca să-şi găsească un rost între prieteni, între cunoştinţe, dar în orice caz fără o responsabilitate deosebită. Şi dintr-o dată, peste noapte, au trebuit să treacă bariera în viaţa dură a maturităţii, preluând griji, responsabilităţi, legătura mea cu exteriorul”, a adăugat fostul premier, adăugând că este „foarte mândru” de felul în care fiii săi au trecut peste această perioadă extrem de dificilă din viaţa lor.