Adrian Năstase aminteşte momentul în care Traian Băsescu a rupt contractul pentru autostrada care rezolva aglomeraţia de pe DN1

Fostul premier al României, Adrian Năstase, critică pe blogul său aglomerația de pe Valea Prahovei, amintind în același timp episodul în care fostul președinte al României, Traian Băsescu, a rupt contractul pentru autostrada care ar fi rezolvat problema traficului pe DN1 și care ar fi trebuit să fie gata de 7 ani. 

RomaniaTV.net
31 dec. 2019, 07:25
Adrian Năstase aminteşte momentul în care Traian Băsescu a rupt contractul pentru autostrada care rezolva aglomeraţia de pe DN1

„Ieri, pentru a parcurge o distanță scurtă pe DN1, de la Brașov la Predeal, a fost nevoie de 3 ore! Situația a fost la fel, pe toată Valea Prahovei. Poate chiar mai rea față de anii anteriori. Pe tot felul de bloguri # sunt înjurate autoritățile. Care autorități? În 2004, când eram premier, se semnase contractul cu firma Vinci, din Franța, pentru realizarea autostrăzii Comarnic-Brașov. Autostrada ar fi fost finalizată încă de acum 7 ani.

Probabil că puțini își mai amintesc faptul că, în 2005, Băsescu a anulat contractul respectiv, pe motiv de „tain” pentru premierul Franței, Raffarin. Sper ca cei mai mulți din cei care își petrec ore întregi, zilele acestea, pe DN 1, să fie dintre cei care, în 2004, l-au votat pe Basescu. Nu e un sentiment creștinesc dar, îmi aduc aminte de argumentul lui Băsescu împotriva autostrazii – voiam eu să-mi „trag” autostradă ca să ajung la Cornu. Nu cred că el nu știa că localitatea Comarnic – de unde ar fi pornit autostrada spre Brașov – se află DUPĂ localitatea Cornu. Unii l-au crezut. Și l-au mai crezut încă o dată, în 2009. Apoi l-au crezut de două ori pe Iohannis care, pentru a ajunge, săptămânal, la Sibiu, nu trece pe Valea Prahovei.

Sărbători fericite!”, scrie fostul premier Adrian Năstase, pe blogul său. 

 

Citește și:

Infotrafic: Se circulă în coloană pe DN1, pe raza staţiunilor Predeal, Azuga, Buşteni şi Sinaia, în ambele sensuri


loading...
Partenerii noștri