Adrian Năstase, atac la americani: „Nu au foşti prieteni, ei au numai actuali prieteni!”

Fostul premier Adrian Nastase este "mirat" de motivul pentru care i-a fost retrasă viza de intrare în SUA, în aprilie 2012.

22 mai 2015, 07:15
Adrian Năstase, atac la americani: „Nu au foşti prieteni, ei au numai actuali prieteni!”

Adrian Năstase este unul dintre foștii oficiali români cărora americanii le-au interzis accesul în SUA. Fostului premier i-a fost ridicată viza în 2012, după ce a fost condamnat prima dată pentru corupţie.

„Înainte ca acea condamnare să fie definitivă am primit acea scrisoare de la consulul american. M-am mirat pentru că nu mi-am imaginat că această chestiune a pixurilor din campania electorală din România poate să fie o chestiune atât de importantă în Statele Unite, cu atât mai mult cu cât relaţia mea cu administraţia americană în legătură cu conflictele din Irak, colaborarea în legătură cu intrarea în NATO consideram că sunt chestiuni destul de importantă. Americanii şi administraţia americană nu au foşti prieteni. Ei au numai actuali prieteni. Ţi-ai terminat mandatul, nu mai eşti util… PA! Deci ăsta e mesajul care a apărut din acea scrisoare. Nu ştiu, se temeau americanii că voi merge şi voi organiza acţiuni teroriste acolo?„, a declarat Adrian Nastase, joi, la Bookfest, cu ocazia lansării volumului „Presa de la A la N”.

Reacţia vine în contextul declaraţiilor unui reprezentant al departamentului american de stat, care a dezvăluit că există foşti şi actuali oficiali guvernamentali din România care nu au permisiunea să călătorească în SUA, din cauza unor suspiciuni de corupţie.