Adrian Năstase, avertisment pentru Liviu Dragnea după eliberare. „Va fi urmărit în continuare de DNA, de un întreg sistem”

Fostul premier Adrian Năstase este de părere că izolarea lui Liviu Dragnea ar fi o greşeală din partea PSD cât timp acesta "va dori să mai participe la viaţa politică, în condiţiile în care în toată Europa de răsărit a început un curent suveranist". De asemenea, fostul lider al social-democraţilor susţine că Dragnea va fi urmărit în continuare de procurorii anticorupţie.

16 iul. 2021, 12:50
Adrian Năstase, avertisment pentru Liviu Dragnea după eliberare. „Va fi urmărit în continuare de DNA, de un întreg sistem”

Adrian Năstase a vorbit despre eliberarea lui Liviu Dragnea după ispăşirea a doi ani şi două luni de închisoare.

„În primul rând mă bucur în plan personal pentru Liviu Dragnea. A fost o perioadă cumplită pentru el din câte am înţeles, inclusiv prin aceste nedreptăţi succesive legate de eliberarea condiţionată.

Cred că este un moment în care poate să respire pentru o vreme uşurat, pentru că este evident că va fi urmărit în continuare de DNA, de un întreg sistem care, după părerea mea, ar trebui totuşi modificat din punctul de vedere al rolului pe care trebuie să îl aibe, inclusiv chestiunea eliberării condiţionate.”, a declarat Adrian Năstase, la Antena3, conform Evz.

Singurul premier post-decembrist condamnat la închisoare cu executare şi care a stat 500 de zile în spatele gratiilor, Adrian Năstase a mai precizat că politicienii PSD ar trebui să susţină schimbarea procedurilor în justiţie pentru a preveni posibilele abuzuri ale procurorilor DNA. De altfel, fostul lider POSD s-a arătat nedumerit de modul în care judecătorii au ales în mod repetat să cenzureze decizia comisiei din penitenciar.

„Legiuitorii ar trebui să fie mai înţelepţi şi să găsească soluţii”, a avertizat Adrian Năstase.

Citeşte şi: Acasă la Liviu Dragnea, primele imagini. Fostul lider PSD se relaxează la un pahar de whisky, alături de Codrin Ştefănescu, Carmen Dan şi avocata lui

Adrian Năstase, avertisment pentru Liviu Dragnea după eliberare. „Cei care vor mai multă Europă care vor încerca să îl blocheze din nou prin dosare”

Mai mult, Adrian Năstase ia în calcul posibilă revenire în politică a lui Liviu Dragnea despre care spune că ar putea fi „reprezentantul curentului suveranist în România”:

„El va avea o imagine bună şi poate să aibă un rol – dar depinde de el dacă va dori să mai participe la viaţa politică, în condiţiile în care în toată Europa de răsărit a început un curent suveranist…

Iar el poate să fie reprezentantul unui astfel de curent în România, în condiţiile în care altfel, în partidele tradiţionale nu mai există. El poate să fie sprijinit pentru un astfel de rol, dar bănuiesc că va exista intenţia din partea celor care vor mai multă Europă care vor încerca să îl blocheze din nou prin dosare, prin mersul la instanţe”, a explicat Adrian Năstase, conform sursei citate.

Mai mult, fostul preşedinte al PSD este de părere că social-democraţii au greşit pentru că s-au delimitat de Liviu Dragnea, după eliberarea acestuia din închisoare.

„Este o greşeală pentru că fiecare om, sigur, are calităţi şi defecte. Lui Liviu Dragnea i se pot reproşa multe lucruri, dar în acelaşi timp el a reprezentat un element important pentru istoria PSD şi acest lucru trebuie respectat. Pe de altă parte sunt absolut convins că nevoia de solidaritate într-un partid politic trebuie să se manifeste nu doar la bine, dar mai ales la rău”, a mai precizat Adrian Năstase.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, primele declarații la ieșirea de la Penitenciarul Rahova: „Am intrat nevinovat. Au fost ani de chinuri și suferință. Voi reintra în politică dacă am cu cine și pentru cine”