Adrian Năstase, despre Ponta: Mentorul e până la o anumită vârstă, apoi eşti tentat să hotărăşti singur

Adrian Năstase, întrebat dacă s-a implicat în campania electorală a lui Victor Ponta, a negat şi  dorit să puncteze că "mentorul există până la o anumită vârstă".

RomaniaTV.net
23 nov. 2014, 13:23
Adrian Năstase, despre Ponta: Mentorul e până la o anumită vârstă, apoi eşti tentat să hotărăşti singur

„Formula aceasta cu mentorul mă amuză destul de tare. Ai nevoie de un mentor până la o anumită vârstă, după aceea eşti tentat şi doreşti să hotărăşti singur şi nu mai ai nevoie de mentor. În campania electorală, cum am spus şi public, nu am dorit să particip tocmai pentru a nu-i crea elemente de vulnerabilitate, ştiind foarte bine că unii ar fi legat imediat participarea mea de unele dintre deciziile tribunalului. Şi atunci am preferat să stau deoparte. Nu am participat de niciun fel la campania electorală”, a precizat Adrian Năstase.

Năstase a mai spus că, după ce Victor Ponta a pierdut alegerile prezidenţiale în faţa lui Klaus Iohannis, candidatul susţinut de ACL, „i-am trimis două sms-uri, am respectat până la urmă dorinţa lui de a sta în ambianţa de familie şi de a trece peste un moment extrem de dificil. Eu ştiu că şi-a închis telefonul şi practic după aceea nu a mai răspuns şi am respectat lucrul acesta”.

În opinia acestuia, conducerea PSD este singura care îşi va decide viitorul. „Victoria are foarte mulţi părinţi, în timp ce înfrângerea este orfană. Va continua în formula pe care o vor decide colegii din partid la congresul viitor”, a adăugat Adrian Năstase.

Adrian Năstase: Victor Ponta şi echipa lui nu au ştiut să stimuleze un vot pozitiv. A fost vot anti-Ponta