Adrian Năstase, despre România fără PSD propusă de Iohannis: Acest îndemn este o declaraţie de război împotriva PSD

Publicat: Marţi, 03 Decembrie 2019 08:30 // Actualizat: Marţi, 03 Decembrie 2019 09:06 // Sursa: romaniatv.net

Fostul premier și lider al PSD, Adrian Năstase, consideră că cea mai recentă declaraţie a preşedintelui Klaus Iohannis împotriva celor de la PSD nu este de tolerat.  "Acest indemn al lui Iohannis este o declaratie de război impotriva Partidului Social Democrat, a Constutiei României si a regimului democratic din tara noastră. El este incalificabil si el trebuie tratat cu toată seriozitatea de către conducerea PSD", spune fostul lider PSD.

Foto: digi24.ro

”Adeseori mi s-a reprosat o anumită naivitate. E posibil. Poate si pentru că nu imi plac conflictele si nu mă hrănesc din ură sau din răzbunări. Am mers aseară la Cotroceni sperând că Iohannis a incheiat retorica de război impotriva a 3 milioane de români (poate si a altora) care au votat candidatul PSD. Se pare că discursul său a fost, de fapt, un discurs pentru corpul diplomatic aflat acolo. Prezent insă la o intâlnire cu parlamentarii liberali (in ce calitate? presedinte al TUTUROR românilor?), Iohannis a declarat că se va implica pentru a realiza, intr-un an de zile, „o Românie fără PSD”.

„Adversarul nostru din ultima vreme a fost PSD (poate vorbi presedintele României despre „adversarul nostru”? – n.b.). Un PSD care a încasat-o (oare presedintele României poate folosi un astfel de limbaj? n.b.) de trei ori în acest an, dar cred că este bine să vă spun că PSD nu a fost înlăturat de la putere decât parțial. PSD are un număr imens de parlamentari, are un număr imens de primari, de președinți de CJ și ca atare ne bucurăm de această victorie, dar autosuficiența după această victorie ar fi cea mai mare greșeală pentru PNL („ne bucurăm de victorie” – această formulare putea fi folosită de presedintele PNL. Iohannis arată, in continuare, că nu poate fi presedintele tuturor romanilor, maghiarilor, sasilor, secuilor etc. n.b.). Avem în continuare alegeri și aștept de la PNL și de la noul guvern Ludovic Orban, care face o treabă foarte bună, la o implicare totală în așa fel încât la sfârșitul anului 2020 să putem să oferim românilor ceea ce își doresc: o Românie fără PSD”.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, la şedinţa Biroului Executiv al PNL: Vreau să oferim românilor la sfârşitul lui 2020 o Românie fără PSD

Acest indemn al lui Iohannis este o declaratie de război impotriva Partidului Social Democrat, a Constutiei României si a regimului democratic din tara noastră. El este incalificabil si el trebuie tratat cu toată seriozitatea de către conducerea PSD, de către parlamentarii, primarii, consilierii, presedintii de consilii desemnati democratic de către alegătorii români.

Mi se pare inadmisibilă această conduită si cred că ea va trebui sanctionată atât in tară cât si la institutiile europene.

La PSD, ar trebui lăsate deoparte orgoliile si ar trebui strânse rândurile pentru a găsi cele mai bune formule de a răspunde acestui atac „mârsav” la adresa fundamentului statului de drept din România.”, scrie Adrian Năstase, pe blogul personal.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Adrian Năstase Klaus Iohannis PSD
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 dec 11:50
Răspunde | Votează email -2 email
BUDICA S
Daca tot ati deschis subiectul ,trebuia sa si sugerati ca deja domnul Presedinte este in situatia de a fi banuit ca nu respecta prevederile Constitutiei,si deci este pasibil de suspendare!Eu cred ca timpul scurt de la recenta caampanie este de vina si nu a fost o intentie!De analizat comportamntul viitor ,iar cei indreptatiti sa actioneze, s-o faca in spiritul constitutional!
1
EUR
4.8705
RON
29 Sep
noapte 15 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H