Adrian Năstase îl DISTRUGE pe Iohannis: „Sigur, trebuie să moară oameni ca să avem alegeri. Democraţia lui Iohannis cere sacrificii”

Fostul premier Adrian Năstase îl critică pe Klaus Iohannis, pentru insistenţa de a explica zilnic "cine trebuie să câstige alegerile de duminică", dar îşi exprimă speranţa că românii au înţeles jocul politic făcut de preşedinte şi vor vota în consecinţă.

04 dec. 2020, 18:02
Adrian Năstase îl DISTRUGE pe Iohannis: „Sigur, trebuie să moară oameni ca să avem alegeri. Democraţia lui Iohannis cere sacrificii”

Adrian Năstase a scris vineri, pe blogul său, că preşedintele Klaus Iohannis îndeamnă românii să iasă la vot, ascunzând dimensiunea reală a numărului de infectări, în timp ce numărul morţilor se păstrează în jur de 200 zilnic, semn că pandemia nu este pe un trend descendent, aşa cum comunică autorităţile.

„Pentru a sublinia că nu e niciun pericol să mergeti la vot, inclusiv in zonele carantinate, numărul testelor a fost micsorat astfel incât si numărul infectărilor să scadă. Totusi, conform ultimei statistici zilnice, peste 200 de romani „s-au trezit morti” (am citat un clasic). Dar, sigur, „trebuie să moară oameni” ca să avem alegeri. Democratia lui Iohannis cere sacrificii…

Mi s-a părut senzatională povestea cu redeschiderea pietelor. Mi-a adus aminte de disperarea lui Ceausescu din ultima aparitie publică, atunci când a incercat să mituiască manifestantii cu 100 de lei.

Adrian Năstase califică România lui Iohannis ca una a „dezbinării şi a urii”

In rest, rămâne cum am vorbit – deficit bugetar de 9%, deficit comercial de 18 miliarde de euro, datorii facute anul acesta, tot atâtea. Asa incât, cu Iohannis si guvernele lui ne asteaptă noi realizări de bunăstare si fericire. Asta ne confirmă si reprezentantul (incă) presedintelui Trump.

Si să nu uit, in legătură cu decoratiile. Anul trecut, Iohannis mi-a retras decoratia, după ce mă invitase la receptia natională. Anul acesta, in compensare, i-a acordat o decoratie consilierei ministrului Vela, care – am inteles – avusese ca performantă vanzarea, „cu pasiune” a detergentilor.

Asta este Romania „normală” a lui Iohannis. O tară a dezbinării, a urii, a incompetentei. Vreti ca România să continue in felul ăsta? Bănuiesc că nu. De aceea, vă indemn să mergeti la vot si, cu speranta că vor fi mai vocali si mai activi in viitorul Parlament, să votati candidatii PSD”, mai scrie fostul premier din perioada 2000-2004.

Citeşte şi: Klaus Iohannis face o declaraţie de presă la ora 19, la Cotroceni