Klaus Iohannis: „România normală poate deveni realitate doar dacă valorificăm votul din 6 decembrie”

Președintele Klaus Iohannis a făcut o declaraţie de presă vineri, la ora 19:00, la Palatul Cotroceni.

04 dec. 2020, 15:54
Klaus Iohannis: „România normală poate deveni realitate doar dacă valorificăm votul din 6 decembrie”

Klaus Iohannis: „Peste numai două zile suntem așteptați la urne pentru a decide direcția în care va evolua România în următorii patru ani.

Folosiți cu înțelepciune această putere uriașă. Alegeți cu responsabilitate, cu gândul la prezent, la modul în care va arăta România mâine.

Există reguli sanitare stricte, astfel încât riscul de infectare să fie redus la minimum. Dacă fiecare dintre noi va respecta normele, nu vor fi motive suplimentare de îngrijorare.

Vă îndemn să veniți în număr cât mai mare la urne. Începem să întrezărim sfârșitul acestei teribile pandemii, odată cu vaccinurile.

Mandatul pe care voi mi l-ați dat e de a construi România normală și sunt decis să-l duc la îndeplinire. Urmează patru ani fără alte alegeri, avem o șansă istorică la o guvernare stablă care să aplice acele reforme mereu amânate.

Votul trebuie să conducă la o majoritate solidă, capabilă să lucreze în beneficiul românilor. Voi conduce personal acest efort de coagulare a tuturor forțelor democratice și reformiste.

Pentru a intra într-o nouă etapă, România are nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi. Dragi români, pe 6 decembrie Vă aștept pe toți la vot.”, a spus Iohannis.

Ştirea iniţială

Klaus Iohannis va susţine vineri, ora 19:00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, a anunţat Administraţia prezidenţială.

Este de aşteptat ca preşedintele Klaus Iohannis să se adrese românilor pe tema alegerilor parlamentare, scrutin care va avea loc în 6 decembrie, în condiţiile în care în această seara campania electorală se încheie.

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că este „foarte mulţumit” de echipa guvernamentală de Palatul Victoria despre care a spus că este formată din oameni „serioşi, implicaţi, care pricep lucrurile şi care împing lucrurile înainte”.

„Sunt foarte mulţumit de echipa de guvernare pe care o conduc. Sunt oameni serioşi, oameni implicaţi, oameni care fac un efort de dimineaţă până noapte, oameni care pricep lucrurile, oameni care împing lucrurile înainte şi cred că lucrurile acestea, aici, la Ministerul Transporturilor se vede cu ochiul liber”, a declarat premierul, la  plecarea de la Ministrul Transporturilor.

Ludovic Orban a participat vineri la la semnarea contractului pentru modernizarea liniei de cale ferată „Bucureşti Nord – Jilava – Giurgiu Nord – Giurgiu Nord Frontieră, Lot 1: Redeschiderea circulaţiei feroviare pe pod peste râul Argeş, între Vidra şi Comana, Pod Grădiştea”.

Citeşte şi: Alegeri parlamentare 2020. Ciolacu: „Între mine şi Orban sunt două-trei diferenţe. Mie nu mi-a luat puterea minţile”

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat anterior că după alegerile parlamentare îşi doreşte „un guvern cât mai suplu, cu un număr cât mai mic de portofolii”, el considerând că „împrăştierea” unor domenii de activitate în subordinea mai multor ministere ar putea duce la disfuncţionalităţi în funcţionarea aparatului executiv din administraţie. Orban afirmă că, după reducerea numărului de portofolii din Guvern, se mai pot face „simplificări” în entităţi publice.

 

Alegeri parlamentare 2020. Românii din ţară votează duminică noul Legislativ

Peste 18 milioane de cetăţeni sunt aşteptaţi la urne duminică, 6 decembrie, pentru a-şi alege reprezentanţii în noul Legislativ. Îşi vor putea exercita dreptul democratic în cele peste 18.000 de secţii organizate în ţară. Din cauza pandemiei COVID-19, românii vor trebui să respecte mai multe reguli pentru a nu se infecta atunci când merg la vot – purtarea măştii, păstrarea distanţei şi igiena mâinilor.

La fel ca la alegerile locale, la intrarea în secţiile de votare vor exista substanţe dezinfectante, precum şi termoscanere pentru ca persoanele depistat cu temperatura de peste 37,3 grade să nu intre în contact cu alţi alegători.