Adrian Năstase: ”Sentimentul meu, după două luni de stare de urgenţă, este că vegetez”

Deşi a găsit diverse activităţi cu care să îşi ocupe timpul în pandemia de coronavirus, Adrian Năstase simte că "vegetează", după aceste două luni de izolare.

RomaniaTV.net
01 mai 2020, 12:05
Adrian Năstase: ”Sentimentul meu, după două luni de stare de urgenţă, este că vegetez”

Are adevarată moșie, care se întinde în spatele gardurilor înalte și a unor copaci bogați pe 1,7 ha de teren, o grădină superbă, cu statui și plante exotice, dar și o fermă, în care crește găini, porci și alte animale.

Sentimentul meu, după aproape două luni de „stare de urgență”, este acela că vegetez. Ritmul lucrurilor este tot mai redus, interesul pentru ce se întâmplă în lume a scăzut. Privesc tot mai rar dezbaterile la televiziuni și îmi aduc aminte de cartea lui Orwell – „1984” – și  de discursurile la megafon ale lui Big Brother.

Uneori și de teoriile lui Malthus și mă întreb dacă nu cumva vor fi fiind unii nebuni prin lume care să se „joace” cu ele. Mi se par penibile opiniile și discuțiile interminabile despre  cum va fi „relaxarea” după 15 mai, în condițiile în care noi nu putem anticipa, de pe o zi pe alta, evoluția epidemiei. Sigur, la un anumit moment, vor trebui ținute alegeri și ele trebuie „pregătite”.

Ne întoarcem, „pas cu pas”, la „România normală”, țara în care „tătarii roșii” au pustiit hambarele guvernamentale înainte de guvernele Orban și, în general, la formula țapului ispășitor din  interior – Parlamentul, condus de pesediști. Poate însă că Parlamentul ar trebui criticat nu atât pentru ce face cât pentru cât doarme. Și mă refer la adoptarea tacită, la Cameră, a proiectului de lege vizând autonomia Ținutului Secuiesc, probabil pentru a sărbători centenarul Trianonului”, a scris fostul poltician pe blogul său personal.

În rest, face cursuri online cu studenții și grădinărește alături de Nicolas, nepoțelul său cel mare, de 3 ani. Micuțul este băiatul lui Andrei, fiul cel mare al lui Năstase.

Am ținut o prelegere pentru studenți prin intermediul aplicației Zoom. Am vorbit despre Curtea Penală Internațională, despre jurisdicții penale internaționale ad hoc și despre diferitele forme de sancțiuni internaționale…În restul timpului, îmi fac de lucru prin grădină, „așteptandu-l pe Godot” (n.r.este o piesă celebră de teatru în două acte de Samuel Beckett, care a fost scrisă în 1948 și publicată în 1952 în Paris)”, mai spune Năstase.