Adrian Oros: Astăzi o să apară o ordonanţă în care vor fi măsuri de sprijin şi pentru marii agenţi economici

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat joi că va apărea o ordonanţă cu măsuri de sprijin şi pentru marii agenţi economici, indiferent de domeniul de activitate, adăugând că ministerul monitorizează tot ce se întâmplă în această perioadă în agricultură pentru a-i spijini "în mod real" pe cei care au suferit din cauza pandemiei.

RomaniaTV.net
23 apr. 2020, 10:31
Adrian Oros: Astăzi o să apară o ordonanţă în care vor fi măsuri de sprijin şi pentru marii agenţi economici

„Primele trei ordonanţe care se referă la sprijin sunt valabile pentru toţi agenţii economici indiferent de domeniul de activitate, iar astăzi sau cel puţin în săptămâna aceasta o să apară o ordonanţă în care vor fi măsuri de sprijin şi pentru marii agenţii economici. Până acum tot ceea ce a apărut a fost pentru personalul care era în şomaj tehnic, pentru întreprinderile mici şi mijlocii, dar astăzi o să apară măsuri de sprijin şi pentru marii agenţi economici. (…)

Monitorizăm tot ce se întâmplă în această perioadă, să-i vedem exact pe cei care au avut pierderi de venit, să-i sprijinim în mod real pe cei care au suferit foarte mult din cauza acestei pandemii şi mai ales din cauza celor dispuse de către autorităţi – unde am dispus încetarea unor activităţi – dar şi pe cei care au avut pierderi ca şi consecinţă a evoluţiei pandemiei. Trebuie făcută o analiză foarte corectă şi foarte exactă în aşa fel încât să putem reporni economia în toate domeniile sale”, a precizat Adrian Oros la Digi 24, potrivit Agerpres. 

Citeşte şi: Secetă extremă în Dobrogea şi Moldova în timpul pandemiei de coronavirus. „Trei milioane de hectare sunt compromise”

Întrebat la cât s-ar putea ridica sprijinul financiar pentru cei care au avut de suferit în agricultură din cauza pandemiei de coronavirus, ministrul  a subliniat că nu poate oferi cifre, pentru că nu se cunoaşte deocamdată care este dimensiunea pagubelor.

„Nu vreau să avansez cifre pentru că nu ştim deocamdată care este dimensiunea pagubelor, (…) iar noi în agricultură, când vom termina monitorizarea va trebui să intervenim. Noi am promis fermierilor că prima dată după 10 ani o să despăgubim toate pagubele produse de secetă, dar, în plus, acolo unde sunt pierderi de venit vom interveni concret cu sume sau cu măsuri care să-i ajute să repornească activitatea atât în agricultură cât şi în industrie alimentară. Nu putem avansa acum cifre pentru că nici nu vrem să creăm o expectanţă falsă, dar cu siguranţă vom interveni ca toate sectoarele din agricultură şi industrie alimentară să repornească”, a explicat Adrian Oros.

Ministrul Agriculturii a menţionat că în briefingul pe care îl va susţine joi se va referi la situaţia creată în agricultură din cauza secetei, dar şi la măsurile de sprijin pe care le va lua Guvernul în acest domeniu.


loading...