Adrian Oros, prima reacţie despre o posibilă remaniere. „Aud pentru prima oară despre această listă neagră”

Adrian Oros, ministrul Agriculturii, a declarat, joi, că nu ştie că s-ar putea afla vreo "listă neagră" în cazul în care premierul Florin Cîţu va recurge la o remaniere a actualei formule guvernamentale.

24 iun. 2021, 19:04
Adrian Oros, prima reacţie despre o posibilă remaniere. „Aud pentru prima oară despre această listă neagră”

Adrian Oros a fost întrebat, joi, la Piteşti, dacă ar putea fi schimbat de la conducerea Ministerului Agriculturii dacă va avea loc o remaniere a Guvernului Cîţu.

„Nu ştiu să fiu pe vreo listă neagră. Nu mi-a spus acest lucru premierul. Aud pentru prima oară despre această listă neagră”, a declarat Adrian Oros, în cadrul unei conferinţe de presă la Piteşti.

La rândul său, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că nu a auzit de o posibilă remaniere.

„Nu am auzit de acest lucru. Sunt mulţumit de echipa guvernamentală liberală. Domnul Oros a fost membru şi în echipa mea. Nu am auzit de o astfel de intenţie”, a afirmat Ludovic Orban, după ce a fost întrebat dacă Adrian Oros şi Adrian Nazare, ministrul Finanţelor, s-ar afla pe lista membrilor Guvernului care ar putea fi schimbaţi din funcţie.

La începutul săptămânii, premierul Florin Cîţu a declarat că nu-şi doreşte, pe termen scurt, o remaniere. Şeful Executivului a afirmat că va lua o astfel de decizie dacă va vedea că aceasta va duce la un guvern mai puternic, un guvern care va implementa mai repede măsurile asumate prin programul de guvernare, conform Agerpres.

„Niciodată nu-mi doresc o remaniere. Nu îmi doresc o remaniere. V-am spus, aceste lucruri se întâmplă doar dacă văd că acea decizie va duce la un guvern mai puternic, un guvern care va implementa măsurile mai repede”, a declarat Florin Cîţu, marţi, la TVR 1, întrebat dacă are în vedere pe termen scurt o remaniere.

Întrebat dacă acum este în situaţia de a lua o astfel de decizie, premierul a răspuns: „În acest moment, nu”.

Citeşte şi: Florin Cîțu, veste importantă pentru SPORT. Noi măsuri de relaxare la competiţiile din România

Florin Cîţu, despre o posibilă remaniere. „Sunt miniştri care au rămas în urmă”

Şeful Executivului a dat de înţeles că în fiecare zi face evaluarea miniştrilor, precizând că va trage linie la un moment dat.

„Şi atunci anunţ decizia mea, când trag linia anunţ decizia”, a spus premierul.

Totodată, Florin Cîţu a afirmat că sunt miniştri care „au rămas în urmă”.

„Sunt miniştri care au o performanţă foarte bună şi sunt miniştri care au rămas în urmă şi nu o spun eu asta. Uitaţi-vă şi în sondajele de opinie şi peste tot. Se vede clar că unii miniştri au o performanţă foarte bună, comunică, vorbesc cu oamenii, explică, vin cu măsuri, chiar dacă sunt controversate câteodată, dar sunt măsuri”, a susţinut Cîţu, potrivit sursei citate.

Întrebat dacă va merge mai departe cu aceştia, premierul a spus: „O să vedem atunci când trag linie, dar eu să ştiţi că-i avertizez pe miniştri în timp, dacă am discuţii cu ei şi spun că aici trebuie să meargă lucrurile în direcţia respectivă, aici am promis că facem asta şi nu am făcut, deci am aceste discuţii cu miniştrii”.

Citeşte şi: Macron şi Merkel vor ca UE să îşi închidă graniţele pentru britanici. Îngrijorările în legătură cu tulpina Delta sunt din ce în ce mai mari