Adrian Porumboiu, despre controlarea peluzei cu interlopii: „Ferească Dumnezeu! Numai cu interlopii nu discutam”

Invitat în cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, afaceristul a răspuns la cele mai controversate întrebări adresate de moderatoare, atât despre cariera sa, cât și despre viața personală.

13 nov. 2022, 23:11
Adrian Porumboiu, despre controlarea peluzei cu interlopii: „Ferească Dumnezeu! Numai cu interlopii nu discutam”

Adrian Porumboiu, arbitrul incoruptibil, așa cum este supranumit, a fost invitatul ediției din această săptămână al emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”. A fost Adrian Porumboiu mână în mână cu interlopii? Adrian Porumboiu a răspuns la una dintre cele mai controversate întrebări adresate de Denise Rifai. De-a lungul timpului s-a speculat că fostul arbitru ar fi controlat peluza cu ajutorul interlopilor.

”Ferească Dumnezeu! Numai cu interlopii nu discutam. Nu știu unde a apărut, acum la dvs. aud știrea pentru prima dată. Sunt multe știri care apar și nu au conținut real. Nu discutam cu galeria, este dreptul lor să se manifeste cum vor…Doamne Dumnezeule, stăteam cu interlopii, ce să le fac? (n.r V-au deranjat vreodată suporterii?) Am avut o problemă la meciul, tot am spus treaba asta, cu Steaua, eram într-un diferend destul de dur cu Gigi Becali și voia să intre cu mașina oficială și, într-adevăr, am dat dispoziție să nu urce acolo, să vină și el ca orice om normal. Poate, într-un fel mai puțin elegant, chiar când plecam de acasă soția mi-a zis ”mă, dar ce îți trebuie ție, ești agitat, nu e în regulă, bagi atâția bani…Când Gigi nu a putut să intre cu mașina, a sărit gardul, mă rog, el este săritor peste pârleazuri, și a sărit gardul și tot la tribuna strigau ”Gigi, Gigi Becali” și la mine ”plăcuța suedeză Porumboiu”, mi s-a părut groaznic”, a spus Porumboiu.

Adrian Porumboiu a fost un nume cu rezonanță puternică în lumea fotbalului românesc. A fost unul dintre cei mai apreciați arbitrii români, dar și unul dintre cei mai vocali patroni ai sportului rege. Porumboiu are un palmares greu de egalat, a arbitrat timp de 14 ani în Prima Ligă, a fost 11 sezoane arbitru internațional și 8 sezoane observator FIFA.

Înainte de a deveni un cunoscut om de afaceri, Adrian Porumboiu a fost sportiv de performanță. Acesta a început ca fotbalist, după care a devenit arbitru și observator federal. În perioada în care a fost fotbalist, Adrian Porumboiu a jucat la echipa de juniori și tineret de la FC Argeș Pitești, dar și la Viitorul Vaslui.

Denise Rifai aruncă bomba în showbiz: „Port inelul de la Dan Bittman!” Ce relaţie au, de fapt, cei doi

În anul 1976, Adrian Porumboiu decide să se retragă din fotbal, dar să rămână totuși în domeniul sportiv, astfel că devine arbitru. În 1984 a reușit să ajungă arbitru în divizia A, iar în 1986 a devenit arbitru internațional FIFA. Deși a reușit să își construiască o carieră în arbitraj, Adrian Porumboiu a renunțat la această meserie în 1997. A fost la conducerea Comisiei de disciplină și judecată a arbitrilor din FRF în 1998, iar după un an a decis să devină doar un observator federal.

După ce s-a retras din fotbal, Adrian Porumboiu a intrat în afaceri, acolo unde s-a bucurat de mare succes. A construit un adevărat imperiu bazat pe afaceri în agricultură, de sute de milioane de euro. Ulterior, Adrian Porumboiu a investit sume importante de bani și în echipa FC Vaslui, iar în 2013 a renunțat la conducerea clubului.

Cristi Borcea dezvăluie suma impresionantă pe care naşul Gigi Becali a investit-o la FCSB: „Avea gaură de 50-60 de milioane”
Deși s-a bucurat de succes în afaceri, pentru o perioadă, Adrian Porumboiu s-a confruntat și cu probleme serioase de-a lungul timpului. Firmele acestuia au acumulat datorii mari, astfel că Adrian Porumboiu a avut nevoie de un investitor care să îl susțină din punct de vedere financiar. În 2014 a primit o amendă APIA de aproximativ 17 milioane de euro, dar a decis să o conteste. Pentru a-și șterge datoriile,  Adrian Porumboiu a decis să își vândă mare parte din acțiuni, însă în cele din urmă a realizat că decizia a fost una neinspirată, având în vedere că a rămas și fără acțiuni, dar și cu datorii uriașe.