Adrian Rădulescu SFIDEAZĂ Parlamentul. Comisia Nana îi trimite a cincea invitaţie la audieri

Comisia parlamentară de anchetă privind terenurile din comuna Nana, judeţul Călăraşi, va trimite o a cincea invitaţie fostului consilier prezidenţial Adrian Rădulescu, pentru a se prezenta la audiere.

19 feb. 2014, 12:29
Adrian Rădulescu SFIDEAZĂ Parlamentul. Comisia Nana îi trimite a cincea invitaţie la audieri

Adrian Rădulescu nu a răspuns nici la a patra invitaţie trimisă de Comisia Nana, membrii acesteia anunţând că vor face pentru a cincea oară acest lucru, în speranţa că vor primi un răspuns. „Domnul Adrian Rădulescu sfidează Parlamentul, această Comisie. Sfidând Parlamentul, sfidează şi poporul. A fost deputat, a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, consilier prezidenţial. Iată câte motive pentru a accepta şi a se prezenta în faţa unei Comisii parlamentare pentru a răspunde unor întrebări. Domnia sa a afirmat public că s-a implicat personal în achiziţia terenului de 290 hectare din Comuna Nana pentru doamna Ioana Băsescu. De asemenea, agentul agricol a afirmat că domnul Adrian Rădulescu, pe vremea când era consilier prezidenţial, a venit la primăria Comunei Nana şi a depus contractul de vânzare-cumpărare pentru cele 290 de hectare pe numele doamnei Ioana Băsescu. Prin urmare, implicarea sa este certă şi publică”, a declarat, miercuri, senatoarea Gabriela Firea, după şedinţa Comisiei de la Palatul Parlamentului.

Potrivit preşedintelui Comisiei parlamentare, Eugen Nicolicea, de data aceasta invitaţia va fi prin agent procedural, adică printr-un membru din staff-ul Comisiei Nana.

Comisia parlamentară de anchetă privind terenurile din comuna Nana, judeţul Călăraşi, i-a invitat săptămâna viitoare la audieri, printre alţii, pe primarul comunei, prefectul judeţului şi reprezentanţii ANRP.

„Luni vor fi invitaţi prefectul judeţului Călăraşi, primarul comunei Nana, care va veni şi cu registrele agricole. Pentru ziua de marţi avem reprezentanţii ANRP (Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor), Institutului Fundulea şi ADS (Agenţia Domeniilor Statului), iar pentru ziua de miercuri avem pe avocata firmei Berfige, firmă care a compactat cele 290 hectare şi a vândut terenul doamnei Ioana Băsescu”, a declarat miercuri senatoarea Gabriela Firea.

Secretara Primăriei comunei Nana, Tudoriţa Nicolae, a afirmat pe 21 ianuarie că Adrian Rădulescu este cel care a depus la Registrul agricol documentele pentru terenul cumpărat de Ioana Băsescu. „Consilierul prezidenţial a venit şi a adus nişte documente la Registrul agricol, nu s-a întâlnit cu mine, nu m-a văzut. Lucrătorul de la Registrul agricol mi-a spus că tranzacţia a fost înregistrată de consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu, nu ştiu în ce calitate”, a declarat secretara Primăriei Nana.

Ea a precizat că proprietarii pot delega pe cine doresc să înregistreze actele la primărie.

În aceeaşi zi, preşedintele Comisiei Nana, Eugen Nicolicea, a afirmat că agentul agricol de la Primăria Nana a confirmat la audieri faptul că Adrian Rădulescu a depus documentele pentru înregistrarea terenurilor cumpărate de Ioana Băsescu şi că Rădulescu nu a avut niciun fel de procură, aceasta nefiind necesară.

Eugen Nicolicea a adăugat că agentul agricol al Primăriei Nana a precizat că nu ştie cu ce maşină a venit Adrian Rădulescu, pentru că nu a ieşit din primărie, nu s-a prezentat a fi consilier prezidenţial, nu a stat de vorbă cu el niciodată până atunci, îl ştia de la televizor ca fiind ministru al Agriculturii, nu i-a cerut niciun document lui Rădulescu şi nu i s-a arătat niciun document de reprezentare.