Adrian Răspopa, unul dintre cei mai buni piloţi de raliu din România, a murit după accidentul de la Iaşi. Avea 41 de ani

Pilotul de raliuri Adrian Răspopa a murit sâmbătă, la 41 de ani, după ce a fost implicat într-un grav accident în timpul unei probe din cadrul Raliului Iaşiului.

04 sept. 2021, 16:52
Adrian Răspopa, unul dintre cei mai buni piloţi de raliu din România, a murit după accidentul de la Iaşi. Avea 41 de ani

Maşina condusă de Adrian Răspopa, în care se mai afla copilotul Cosmin Diacu, a lovit violent un cap de pod în zona Hadâmbu, în timpul celei de a doua probe a Raliului Iaşiului.

La faţa locului s-a deplasat imediat un echipaj medical, însă a fost necesară intervenţia unui elicopter SMURD pentru transportarea pilotului, rănit grav, la spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.

Citeşte şi Accident grav la raliul Iaşului. Pilotul Adi Răspopa a fost transportat în comă la spital VIDEO

Potrivit medicilor spitalului ieşean, pilotul Adrian Răspopa era în stare critică, intrând în comă. El a suferit leziuni severe la nivelul bazinului, a abdomenului, dar şi la nivelul capului. Medicii au făcut eforturi susţinute, însă, din păcate, pilotul a decedat, după cum transmite România TV.

Pacientul a decedat în sala de operaţie. A fost resuscitat timp de două ore, în total, atât în UPU cât şi în sala de operaţie. S-a intervenit chirurgical. S-a făcut tot ce este medical posibil„, a declarat  prof.univ.dr Diana Cimpoeşu, şefa UPU-SMURD Iaşi.

Informaţia a fost confirmată de Federaţia Română de Automobilism Sportiv. „Conducerea competiției a decis oprirea tuturor probelor aflate în desfașurare și anularea etapei. Conducerea Federației Române de Automobilism Sportiv, prezentă la fața locului, este în aceste momente alături de cei apropiați lui Adi și de sportivi în zona creată pentru Parcul Închis unde se păstrează un moment de reculegere. La nivelul Consiliului Federal, s-a creat o comisie pentru a analiza circumstanțele și modul de intervenție la locul accidentului”, se arată în comunicatul Federației.

Adrian Răspopa avea 41 de ani şi era de profesie inginer auto.