Adrian Rus, trimis în Liga 3 după ce a refuzat să joace pentru Ungaria. Declaraţie ŞOC făcută de fotbalistul lui Vidi

Presa din Ungaria a scos la lumina un episod controversat ce il are in prim plan pe Adrian Rus, fotbalistul de la echipa maghiară Vidi pedepsit de dupa ce a ales sa joace pentru nationala Romaniei.

22 aug. 2019, 12:44
Adrian Rus, trimis în Liga 3 după ce a refuzat să joace pentru Ungaria. Declaraţie ŞOC făcută de fotbalistul lui Vidi

Discutiile privind folosirea lui Adrian Rus in nationala Ungariei au fost incepute tocmai de fotbalist, care si-ar fi manifestat dorinta pentru a juca pentru nationala tarii vecine, scriu jurnalistii maghiari de la Index.

Acestia prezinta si o declaratie facuta de Adrian Rus intr-un interviu acordat in martie 2019, in care fotbalistul declara ca a dorit sa joace pentru Ungaria ca sa se razbune pe Romania.

„In 2015 am lesinat, iar doctorii din Romania mi-au interzis sa mai joc fotbal. Am mers in Ungaria, iar un doctor de aici mi-a spus ca nu am probleme la inima si ca pot sa joc. Eram foarte nervos pe Romania pentru felul in care am fost tratat si m-am gandit foarte mult sa joc pentru Ungaria. Am vrut sa ma razbun. In Ungaria, pe de alta parte, mi-au dat o mana de ajutor”, spunea Adrian Rus.

Adrian Rus, pedepsit în Ungaria. A fost trimis la echipa a doua a lui Vidi după ce a ales să joace pentru România

In cele din urma, Adrian Rus a jucat pentru nationala de tineret a Romaniei, iar acum a fost convocat la nationala mare de Cosmin Contra. Selectionerul spune insa ca sefii lui Vidi au hotarat sa-l trimita la echipa a doua, in Liga 3, dupa ce fundaşul a refuzat sa joace pentru Ungaria.

„Mereu mi-a plăcut să fiu sincer și așa voi fi și acum. Da, m-am gândit să joc pentru naționala Ungariei deoarece pot spune că am fost supărat pe țara mea, România, pentru că mi s-a interzis să mai joc fotbal. Iar cei de acolo mi-au întins o mână de ajutor. Chiar am fost de mai multe ori la naționala U21 a Ungariei, dar au fost mici probleme cu cetățenia, de fapt eu am acum dublă cetățenie. Până la urmă, mă bucur sincer că am început să joc pentru România, sunt chiar foarte fericit. Acel capitol s-a încheiat, acum doar România există pentru mine”, a precizat Adrian Rus pentru GSP.

Adrian Rus a jucat pentru Romania U21, inclusiv la Euro 2019, dar îndeplineşte condiţiile FIFA pentru a juca pentru naţionala mare a Ungariei. Fundaşul de la Vidi n-a jucat inca pentru echipa mare a Romaniei, iar in momentul in care a jucat la „tineret” detinea cetatenia maghiara, motive pentru care este elgibil si pentru nationala Ungariei.