Adrian Sârbu, lovit de probleme. Fondatorul Pro TV vinde și hotelul Susai din Predeal!

Problemele financiare se țin scai de Adrian Sârbu. Proprietarul Mediafax Group, companie în insolvență, a vândut recent și hotelul Susai din Predeal.

17 nov. 2021, 09:06
Adrian Sârbu, lovit de probleme. Fondatorul Pro TV vinde și hotelul Susai din Predeal!

Adrian Sârbu, lovit de probleme. În ultimii ani acesta a cedat mai multe active către dezvoltatorul imobiliar israelian Hagag Development Europe, care intră astfel pe piața hotelieră din România.

Adrian Sârbu, lovit de probleme. Fondatorul Pro TV vinde și hotelul Susai din Predeal!

Potrivit Profit.ro, hotelul este operat de firma Susai Mont, controlată de Smart Financial Services (70%). La rândul său, Smart Financial este deținută integral de Adrian Sârbu. În ultimii ani, Sârbu a mai vândut mărcile Gândul, Descoperă, CSID, Apropo TV și Go4IT, tranzacție anunțată în premieră de Profit.ro în urmă cu doi ani, mărcile Prosport și Promotor, tranzacție anunțată de asemenea în premieră de Profit.ro, în mai 2019, ca și marca The One, în același an.

„Hagag Development Europe este un jucător bine poziționat pe piața din București, în special pe segmentul rezidențial și în creștere pe cel de birouri, iar diversificarea ariilor pe care activăm rămâne una dintre direcțiile cheie de dezvoltare ale companiei. Această nouă achiziție reprezintă un pas important pentru consolidarea operațiunilor noastre în România, pavând calea către noi oportunități de business. În acest sens, urmărim să adaugăm în portofoliu noi active care să ne permită extinderea cu succes pe piața hotelieră locală”, spune Yitzhak Hagag, Cofondator și acționar al Hagag Development Europe.

De altfel, vara trecută, o companie de servicii IT din Timişoara – Eta2U – a cerut în instanţă insolvenţa Aleph News, firma fondată de Adrian Sârbu care operează postul de televiziune omonim. Potrivit site-ului Supervizor.ro, dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti.

Cererea de deschidere a insolvenţei a fost înregistrată pe 5 iulie şi a VUT ca termen de judecată 4 noiembrie.

Citește și: Adrian Sârbu le reproşează oamenilor de afaceri români lipsa de implicare în politică şi în administraţie: „E o paralizie care a cuprins comunitatea de business prin anii 2000”
 

Pentru anul 2020, ALEPH MEDIA SRL a raportat:

-157 angajaţi
-venituri de 620.000 de euro (3.038.376 lei)
-cheltuieli de 6,7 milioane de euro (33.228.073 lei)
-rezultă pierderi de 6,1 milioane de euro (30.221.643 lei), datorii de 5,5 milioane de euro (27.275.457 lei) şi capitaluri proprii negative, de – 2 milioane de euro (-10.293.712 lei).

Citește și: Adrian Sârbu, surprins pe străzile din Capitală alături de noua lui iubită. Omul de afaceri, mai îndrăgostit ca niciodată de o fostă angajată de la televiziunea lui