Adrian Sârbu, reacţie vehementă după comunicatul EVZ şi Capital. „Evenimentul zilei aparţine lui Cristoiu şi Andronic!”

Adrian Sârbu a reacţionat după linşajul mediatic promovat la Realitatea Plus şi îndreptat împotriva brandului Evenimentul Zilei şi, totodată, a patronului şi jurnalistului Dan Andronic.

09 iul. 2023, 19:18
Adrian Sârbu, reacţie vehementă după comunicatul EVZ şi Capital. „Evenimentul zilei aparţine lui Cristoiu şi Andronic!”

Adrian Sârbu, reacție după comunicatul EVZ şi Capital. Adrian Sârbu, fost CEO la Pro TV, actual finanțator al grupului de televiziuni Aleph, a avut o reacaţie vedhementă într-un mesaj pe care l-a transmis pe linkedin.com, referitor la comunicatul EVZ şi Capital.

„Evenimentul zilei aparține lui Cristoiu și Andronic. Ei l-au făcut. Fără ei va muri. #evenimentulzilei #andronic #cristoiu”, este mesajul transmis de Adrian Sârbu.

Acesta a postat şi trei link-uri, mediafax.ro (știrea publicată de agenția de presă Mediafax, care îi aparține lui Adrian Sârbu, și care preia comunicatul publicat de EVZ și Capital, după emisiunea postului TV mai sus amintit), evz.ro (editorialul Moralistul Domn’ Piperea. Despre fariseism, politică și lăcomie, semnat de Dan Andronic) şi evz.ro (comunicatul publicat de evz.ro și capital.ro).

„Sâmbătă seara, postul tv Realitatea Plus, deținut de Maricel Păcuraru, a organizat un linșaj mediatic la adresa directorului general al trustului Evenimentul zilei și Capital (EEC), Dan Andronic. Realizatorii acelei emisiuni au pregătit din timp scenariul denigrator, la care au fost invitați să participe Cosmin Gușă, partenerul lui Maricel Păcuraru, Gheorghe Piperea, avocatul lui Maricel Păcuraru în dosarele civile în care e implicat, și Marian Vanghelie, partener de afaceri cu Maricel Păcuraru.

S-au folosit texte calomnioase despre Dan Andronic și s-a insistat pe ideea că titlurile celor două branduri nu ar aparține acestuia. Un neadevăr care a fost susținut de Maricel Păcuraru încă de acum un an, când a susținut, în mod fals, că a cumpărat o creanță. Dan Andronic este posesorul a 90 la sută din acțiunile Editurii Evenimentul și Capital și, de peste 11 ani, asigură buna apariție a publicațiilor Evenimentul zilei și Capital. Fără datorii la stat, fără falimente mascate, așa cum s-a întâmplat în cazul Realitatea TV, post „îngropat” de Cozmin Gușă și Maricel Păcurau.
Scopul acestui atac mediatic violent este șantajul. Se încearcă preluarea publicațiilor Evenimentul zilei și Capital de către Maricel Păcuraru și grupul din jurul lui, și punerea justiției sub presiune”, se precizează, printre altele, în comunicatul EVZ şi Capital.