Adrian Severin şi Aurelian Pavelescu, printre protestatarii de la sediul GDS, după ce ONG-ul i-a acordat premiul lui Augustin Lazăr

Publicat: Miercuri, 17 Aprilie 2019 19:35 // Actualizat: Miercuri, 17 Aprilie 2019 19:35 // Sursa: romaniatv.net

Un protest a avut loc, miercuri seară, la sediul Grupului pentru Dialog Social (GDS), faţă de decizia organizaţiei de premiere a procurorului general Augustin Lazăr.

Printre manifestanţi s-au aflat şi fostul deputat Gelu Vişan, dar şi fostul europarlamentar Adrian Severin.

"Grupul pentru Dialog Social, ONG fondat în 1990 prin intervenţia lui Silviu Brucan - o figură odioasă în procesul bolşevizării României - a decis premierea procurorului Lazăr. Vedem acest gest de recunoştinţă ca o palmă aruncată pe obrazul detinuţilor politici ce au suferit de pe urma deciziilor procurorului Lazăr, acesta refuzând-le, în mod repetat, eliberarea condiţionată, una dintre motivaţii fiind aceea că ”deţinutul nu s-a reeducat„. (...)Menţionăm că acest protest nu va avea culoare sau scop politic, el dorindu-se a fi expresia revoltei noastre pentru situaţia în care ne găsim, la 30 de ani de la căderea tiraniei comuniste, realizată cu morţi, sânge şi lacrimi", arată în anunţul postat pe pagina de socializare a evenimentului.

 Manifestanţii au solicitat demisia lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general şi retragerea premiului oferit de Grupul pentru Dialog Social şi al Societăţii Timişoara, arată Mediafax.

Protestul vine după ce, miercuri, expertul anticorupţie Laura Ştefan, membru al Grupului pentru Dialog Social (GDS), şi-a anunţat demisia, iar disidentul Radu Filipescu a anunţat că se suspendă din această organizaţie.

Marţi, Grupul pentru Dialog Social (GDS) a luat decizia să anuleze ceremonia de decernare a premiului pentru Augustin Lazăr, după ce procurorul general a precizat că transmite distincţia foştilor deţinuţi politici şi disidentului Iulius Filip.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Augustin Lazăr GDS
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7600
RON
24 Oct
noapte 9 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H