Adrian Streinu-Cercel, anunţ îngrijorător: 22% din pacienţii care se prezintă la spital au coronavirus

Adrian Streinu-Cercel a anunţat în cadrul unei emisiuni că aproximativ 22 % dintre pacienţii care se prezintă la spital au coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică a anunaţat, luni, 165 de noi cazuri de covid-19. Bilanţul îmbolnăvirilor cu coronavirus a ajuns la 17.036. 

18 mai 2020, 14:47
Adrian Streinu-Cercel, anunţ îngrijorător: 22% din pacienţii care se prezintă la spital au coronavirus

Adrian Streinu-Cercel spune că masca și spălatul pe mâini vor face diferența de acum încolo în ceea ce privește diminuarea răspândirii coronavirusului.

„Circa 22% din pacienții care se prezintă (la spital – n.red.) sunt pozitivi. (…) Orice cercetare e benefică. E bine să se facă cercetări. Lumea nu trebuie să uite că acest virus e în circultație pe teritoriul României. Nu trebuie să ne relaxăm în fața virusului. Tot ce am învățat până acum trebuie să aplicăm în continuare. Masca e cea care va face diferența, apa și săpunul sunt cele care vor face diferența.

România a făcut lucruri foarte bune. Nu s-a jucat cu termenii. România nu și-a permis să se joace cu termenii. România a acționat ca un tot. Populația a înțeles de la început că e la risc. Fără populație nu am fi ajuns aici. Mai facem noi mici scăpări, dar, în general, România s-a comportat foarte bine. Au intervenit și autoritatile. Starea de urgență a fost pusă la punct. Mă uit la datele oficiale de azi. Italia, 145 de decese, Spania, 87 de decese, Franța, 483 de decese, (…) România,16 decese. E un lucru bun”, a spus Adrian Streinu-Cercel la Marius Tucă Show.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 165 de noi cazuri de îmbolnăvire, bilanţul total ajungând la 17.036. La ATI, în acest moment, sunt internați 193 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.351 de persoane. Alte 17.797 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 313.621 teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 393 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.079 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Citeşte şi Avertismentul OMS: Majoritatea populaţiei rămâne expusă infectării cu coronavirus