Adrian Streinu Cercel aruncă BOMBA! De ce mortalitatea provocată de COVID este în creştere în ROMÂNIA

Adrian Streinu Cercel a explicat de ce mortalitatea este în creștere în România în acestă perioadă. Cunoscutul medic a subliniat totuși că la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș", pe care îl conduce, mortalitatea este una scăzută.

19 oct. 2020, 04:52
Adrian Streinu Cercel aruncă BOMBA! De ce mortalitatea provocată de COVID este în creştere în ROMÂNIA

Până duminică, 18 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 180.388 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 130.894 de pacienți au fost declarați vindecați. Până acum, 5.872 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.984. Dintre acestea, 749 sunt internate la ATI.

Adrian Streinu Cercel reînvie proiectul „Vacanţa mare”, prin care bătrânii ar urma să fie izolaţi de familii

„Italia a reînceput în momentul de față să aibă infecții. În momentul în care ai un număr relativ mic de infecții e clar că și mortalitatea este mică. Așa s-a întâmplat și la noi. La noi, din păcate, primul val nu s-a terminat, suntem în continuare în primul val și vedem efectele primului val. Dacă vă uitați pe cifrele comparative la primul val din Franța o să vedeți că acolo era mortalitate de nu puteai să o numeri. (…) În momentul de față noi suntem în acea perioadă a primului val unde mortalitatea este în creștere, dar și asta este diferențiată. De exemplu, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, mortalitatea este de 2,3. ceea ce demonstrează că se poate. În alte locuri unde tehnologia nu este atât de bine pusă la punct mortalitatea este mai mare”, a declarat Adrian Streinu Cercel.

Adrian Streinu Cercel candidează pe lista PSD la Senat. Nouă lovitură de imagine, dată de social-democraţi