Simptomele gripei şi cum trebuie să ne tratăm. Explicaţiile lui Adrian Streinu Cercel, de la Institutul „Matei Balş”

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului "Matei Balş", a vorbit la România TV despre simptomele gripei şi a explicat ce trebuie să facă populaţia pentru a nu se îmbolnăvi de gripă. 

RomaniaTV.net
29 ian. 2019, 06:15
Simptomele gripei şi cum trebuie să ne tratăm. Explicaţiile lui Adrian Streinu Cercel, de la Institutul „Matei Balş”

„Toţi cei care îşi trag nasul au infecţie virală. Dacă e dată de gripă sau nu, va daţi seama dacă aveţi febră mare 39-40, vă dor muşchii, va simtiţi ca bătut sau lovit de tren, va dor articulaţiile şi vă ţintuieşte la pat. Asta e gripă”, a explicat Adrian Streinu Cercel la România TV.

Managerul Institutului „Matei Balş” a explicat şi ce trebuie să faceţi în caz de gripă.

„Primul lucru stati acasa. Nu plecati la job. Puneţi mâna pe telefon şi sunaţi medicul de familie. Discutaţi şi prin telefon îşi poate face o idee de boala dvs. şi dacă se consideră că aveţi gripă, poate să va recomande TAMIFLU. (…) Daca luati antibiotice faceti mai mult rau pentru că va distrugeti scutul de aparare creat de propriile bacterii. (…) Dacă aveti gripa nu mai faceti vaccin, dar dacă nu aţi făcut, e bine să faceţi pentru ca februarie şi martie vor fi cu gripă”, a mai precizat medicul.

De asemenea, Streinu Cercel a vorbim şi despre prevenţie. 

„Oamenii nu trebuie să uite de apă şi săpun, de aerisirea camerelor care fac mai mult decat 100 de doctori pusi unul lângă altul”, a mai explicat Streinu Cercel.