Adrian Streinu Cercel, despre începerea anului şcolar: „Problema este cum încep şcolile. Elevii sunt foarte receptivi”

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" susţine că profesorii trebuie să fie un exemplu pentru elevi şi nu trebuie să poarte masca de protecţie sub nas. Medicul precizează că cei mici sunt extrem de receptivi în ceea ce priveşte purtatul măştii de protecţie.

RomaniaTV.net
09 sept. 2020, 10:10
Adrian Streinu Cercel, despre începerea anului şcolar: „Problema este cum încep şcolile. Elevii sunt foarte receptivi”

Medicul susţine că elevii sunt receptivi în ceea ce priveşte purtatul măştii de protecţie. De asemenea, acesta consideră că problema nu este începerea şcolii, ci modul în care va începe aceasta.

Citeşte şi: Prof. dr. Adrian Streinu Cercel: „Pandemia se termină în 2023, toate spitalele din România vor deveni Covid”

„Şcolile vor începe. Fără doar şi poate. Problema este cum încep şcolile. În măsura în care eu am la dispoziţie date de circulaţie a virusului în arealul şcolii mele, eu pot să decid dacă încep cu prezenţă în clasă, totală 100% sau jumătate online, jumătate acasă sau, mă rog, ce altă măsură, dar pe măsură ce am aceste date. De aia testările în jurul nostru sunt foarte importante pentru că ne spun exact acelaşi lucru, cum să ne comportăm. Acum mai e un lucru foarte bun şi anume, elevii sunt foarte receptivi, inclusiv la purtatul măştii” , a declarat Streinu Cercel în cadrul emisiunii  „Marius Tucă Show”.

Adrian Streinu Cercel susţine că şcolile trebuie să fie pregătite, iar cadrele medicale nu trebuie să poarte masca de protecţie sub nas, pentru că o poartă degeaba.

„Şcolile trebuie să fie pregătite, cadrele didactice să înţeleagă acelaşi lucru şi să nu poarte masca sub nas, pentru că astfel o poartă degeaba. Deja noi am discutat la nivel de rectorat cum începem cursurile. Cel puţin pentru problematica de boli infecţioase o să începem online, pentru că există, evident, un risc să îi băgăm în spitale covid şi vom face doar cursurile online şi, respectiv, ceva lucrări practice. Celelalte clinici universitare vor începe obişnuit.