Adrian Streinu-Cercel, despre problemele la ATI, în Capitală: Nu mai sunt paturi. Pacienţii sunt asistaţi direct în Camera de gardă!

Adrian Streinu-Cercel a făcut, luni dimineaţă, noi declaraţii cu privire la evoluţia cazurilor de coronavirus. Directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” susţine că există o problemă în Capitală în ceea ce priveşte numărul pacienţilor de la ATI. Aceştia sunt asistaţi la Camera de Gardă, până când un pat se eliberează.

RomaniaTV.net
19 oct. 2020, 08:45
Adrian Streinu-Cercel, despre problemele la ATI, în Capitală: Nu mai sunt paturi. Pacienţii sunt asistaţi direct în Camera de gardă!

„Situaţia nu arată bine. Există tendinţa ca acest număr să crească. Trebuie să luăm în calcul că 30% din aceşti pacienţi vor avea nevoie de oxigen. Acesta e un aspect. Altul e legat de pacienţii care ajung la ATI. Aceştia vor fi undeva la 5%. Partea proastă e că în aceste zile e o problemă cu numărul de pacienţi care au nevoie de asistenţă. Pacienţii sunt asistaţi în Camera de gardă, până când se eliberează un pat. Spitalul Colentina a fost desemnat iar Spital Covid şi e un pas foarte important.”, spune Cercel.

  • E greu de zis acum dacă aş schimba ceva. Toată lumea are parte de acelaşi scenariu. Lumea nu înţelege că trecem printr-o pandemie care poate ucide.
  • Mai mulţi pacienţi au probleme la respiraţie, îţi vine foc pe gât. Atâta suferinţă cât am văzut în aceste luni…
  • De departe e recomandat să purtaţi mască ori de câte ori ieşiţi din casă. Asta e recomandat şi în studiourile de televiziune. În momentul când vorbim, pleacă tot felul de particule. Viteza cu care se deplasează acest virus este de 7 metri pe secundă.
  • Avem creştere exponenţială. Soluţia e să respectăm regulile, dacă nu se va întâmpla asta vom asista la scenarii negre. Principalul lucru important e mască. Dacă o purtăm ne protejăm de alţii în primul rând şi protejăm şi pe alţii.
  • Am constatat că sunt foarte multe şcoli care şi-au pus bine la punct circuitele, iar acest lucru mă bucură foarte mult.
  • Aş putea să implementez un altfel de sistem în România, în ceea ce priveşte sistemul medical. Şi aici vorbim şi despre locurile pe care le avem la ATI, suntem sub 40%. Bolile grave sunt bolile sistemului public.
  • După o perioadă de timp cei care s-au vindecat încep să îşi piardă anticorpi, ceea ce înseamnă că pot face din nou boala.