Adrian Streinu-Cercel, despre sacii de cadavre achiziţionaţi de „Matei Balş”: „Fără legătură cu Covid-19, speculaţii de prost gust”

Managerul Institutului de Boli Infecțioase "Matei Balș", Adrian Streinu-Cercel, reacţionează la o ştire care lăsa să se înţeleagă că unitatea medicală se pregăteşte de un mare număr de decese din cauza coronavirusului.

19 mart. 2020, 06:42
Adrian Streinu-Cercel, despre sacii de cadavre achiziţionaţi de „Matei Balş”: „Fără legătură cu Covid-19, speculaţii de prost gust”

O ştire publicată pe site-ul „Europa Liberă”, institulată „CORONAVIRUS. Institutul Matei Balș a cumpărat 100 de saci pentru cadavre și 260 de teste”, a stârnit panică în mediul online, transmiţând ideea că urmează un val de decese din cauza noului coronavirus. Ştirea a fost preluată şi de alte publicaţii, inclusiv corelaţia dintre coronavirus şi sacii pentru cadavre.

 

Deşi a avertizat în repetate rânduri că o evoluţie ca în Italia nu este exclusă, dacă nu se iau măsurile corecte, Adrian Streinu-Cercel a explicat pentru STIRIPESURSE.RO că achiziţiile de saci pentru cadavre la Institutul „Matei Balş” nu are nicio legătură cu actuala criză generată de coronavirus.

„Nu este nimic neobişnuit. Face parte din planul de aprovizionare standard. Acum le-a venit sorocul la achiziţie. Restul sunt speculaţii de prost gust”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”.