Adrian Streinu-Cercel, despre starea de sănătate a ÎPS Pimen: „Eforturile noastre sunt maximale”

Adrian Streinu-Cercel spune că starea de sănătate a ÎPS Pimen este staţionară. Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor este internat la Institutul "Matei Balş" din 20 aprilie. 

RomaniaTV.net
19 mai 2020, 18:58
Adrian Streinu-Cercel, despre starea de sănătate a ÎPS Pimen: „Eforturile noastre sunt maximale”

Adrian Streinu Cercel a fost întrebat, marți seara, la Antena 3, despre starea Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, iar acesta a răspuns că ierarhul este în stare staționară.

„Beneficiază de confidențialitate maximă și tot ceea ce pot să vă spun este că este staționar. Eforturile noastre sunt maximale”, a spus Streinu Cercel la Antena3. 

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a primit un tratament revoluționar pentru COVID-19: filtrarea sângelui împotriva furtunii de citokine. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților ar fi primit acest tratament alături de alți 20 de pacienți români aflați în stare critică.

ÎPS Pimen este internat la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București de pe 20 aprilie, după ce a fost confirmat cu COVID-19.

Confirmarea infectării a venit după ce a ţinut slujba de Înviere. ÎPS Pimen a fost diagnosticat cu coronavirus, imediat după Paște. ÎPS Pimen a început să se simță rău încă de pe 16 aprilie, dar starea de sănătate i s-a înrăutățit luni, 20 aprilie, în a doua zi de Paști. A ajuns la spitalul din Suceava în stare de urgență, destul de afectat, spun medicii de acolo, slăbit, cu temperatură și o imagine a bolii medie spre severă.

Citeşte şi Adrian Streinu-Cercel: „Există riscul ca preşedintele României să fie nevoit să apese din nou butonul de urgenţă”