Adrian Streinu-Cercel este împotriva carantinării populaţiei. Ce soluţie propune medicul pentru limitarea răspândirii coronavirusului

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, managerul Spitalului Matei Balș din București, atrage atenţia că lucrurile se complică. Invitat la TVR1, acesta a declarat că locurile din institutul pe care îl conduce sunt ocupate în totalitate.

RomaniaTV.net
03 nov. 2020, 20:44
Adrian Streinu-Cercel este împotriva carantinării populaţiei. Ce soluţie propune medicul pentru limitarea răspândirii coronavirusului

„Dimineață, la raportul de gardă, aveam 20 de persoane în camera de gardă care necesitau oxigen. Lucrurile se complică. Eu spun populației să se ferească, să poarte mască și să se spele. La mine la institut e plin, nu vreau să alarmez pe nimeni”, spune profesorul Streinu-Cercel.

Medicul spune că sistemul medical este încă funcţional, dar situaţia aceasta se va schimba în scurtă vreme.

„Sistemul de sănătate funcționează încă, dar lumea trebuie să înțeleagă că nu trebuie să se infecteze. O mască purtată sub nas nu ajută cu nimic. Aceste mii de oameni care se infectează au în spate de zece ori mai multe persoane care pot fi asimptomatici și care pot transmite virusul”, completează medicul.

Managerul Spitalului Matei Balș a mai precizat că, personal, nu ar alege varianta carantinării totale a populaţiei, ci cea a testării. 

Dacă mergem în ritmul acesta, săptămâna viitoare ajungem la 10.000. Urmează 12.000, 15.000. Nu trebuie să ajungem acolo. Am putea ajunge la modelul disperat din Italia. Nu aș merge pe carantină, ci pe testare„, a spus Adrian Streinu-Cercel.