Adrian Streinu-Cercel, sfaturi importante pentru românii aflaţi în izolare: Dacă aveţi febră, faceţi împachetări cu un prosop ud

Într-o intervenţie telefonică la România TV, Adrian Streinu-Cercel a oferit sfaturi importante românilor aflaţi în izolare. 

24 mart. 2020, 18:05
Adrian Streinu-Cercel, sfaturi importante pentru românii aflaţi în izolare: Dacă aveţi febră, faceţi împachetări cu un prosop ud

Iată principalele recomandări ale profesorului Adrian Streinu-Cercel:

„Cumpărăturile trebuie duse celor aflaţi în izolare până în faţa uşii. Nu trebuie interactionat cu ei prin deschiderea usii, nu trebuie pupaţ saui imbratisati. Daca stau la tara, alimentele trebuie duse pana la poarta. Nu se intra in curte.
Virusul se transmitet prin contact direct. Mâna contaminata e cea care muta virusul dintr-o parte in alta.

Alimentele trebuie puse în două pungi: una la exterior si o alta punga cu alimentele. Punga de la exterior contaminata o rulam si ramane cea curata la usa.

Telefonul este principalul mijloc de transmitere a virusului. Trebuie dezinfectat o dată la două ore”, a spus Adrian Streinu Cercel la România TV.

Potrivit profesorului Streinu-Cercel, cei mai expuşi contaminării cu coronavirus sunt cei cu boli cronice.

„Cei mai expuşi sunt cei cu boli pulmonare, cei cu diabet zaharat, cei cu boli vasculare, cu boli renale cronice, cu cancer şi cu afectiuni ale sistemului nervos central. Dacă aveţi febră, faceţi împachetări cu un prosop ud „, a precizat Adrian Streinu-Cercel. 

Citeşte şi Adrian Streinu Cercel, mesaj pentru ROMÂNI. Ce spune despre apa de la robinet în perioada pandemiei de CORONAVIRUS


Sfântul Andrei
Sfântul Andrei