Adrian Streinu Cercel, mesaj pentru ROMÂNI. Ce spune despre apa de la robinet în perioada pandemiei de CORONAVIRUS

Adrian Streinu Cercel le-a transmis un mesaj românilor în plină pandemie de coronavirus, într-o intervenţie la România TV. Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș" din Capitală a venit cu o recomandare aflată la îndemâna oricui.

21 mart. 2020, 09:31
Adrian Streinu Cercel, mesaj pentru ROMÂNI. Ce spune despre apa de la robinet în perioada pandemiei de CORONAVIRUS

Adrian Streinu-Cercel a comentat mitul conform căruia apa de la robinet nu ar fi bună de băut. Mediucul le-a transmis românilor, în direct la România TV, că, dimpotrivă, este foarte bine să bea apă de la robinet! Aceasta este benefică mai ales pentru clătit, deoarece conține clor și astfel bacteriile mor mai repede.

Adrian Streinu Cercel a precizat însă că principala „armă” de luptă împotriva noului coronavirus rămâne igiena: să ne spălăm cât mai des și cât mai bine pe mâini cu apă și săpun!

Adrian Streinu Cercel: Primul vaccin pentru coronavirus va fi adus spre testare în România

Pe de altă parte, şeful de la „Matei Balş” a stârnit o adevărată controversă cu afirmația că „alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic”. Renumitul medic este de părere că „spirtul medicinal nu e bun. Substanţele care sunt pe bază de alcool, dar sunt speciale, care să fie biocide. Spirtul nu este biocid. Sunt bune şi substanţele pe bază de clor, dar nu clorhexidina pentru că s-a demonstrat că nu este activă pe coronavirus”. Declarațiile lui Streinu Cercel au fost contrazise de numeroși medici epidemiologi.

România începe testarea în masă pentru COVID-19. Anunţul făcut de Adrian Streinu Cercel şi Grupul de Comunicare Strategică

„Este fals, fals cu majuscule! Omul nu face deficit de vitamine aşa, din senin. Cât timp o persoană mănâncă ce trebuie, nu face deficit de vitamine. Cei care fac deficit de vitamine, fac scorbut, ajung la doctor şi li se prescrie vitamina C. Dar asta se întâmpla acum sute de ani, pe corăbii. Nu mai este cazul”, a mai declarat Adrian Streinu Cercel.