Adrian Ţuţuianu: Când se va face o remaniere guvernamentală ar trebui discutat serios mai întâi cine pleacă

Senatorul social-democrat Adrian Ţuţuianu a declarat miercuri că, atunci când se va face o remaniere guvernamentală, ar trebui discutat "foarte serios mai întâi cine pleacă şi apoi cine vine şi care sunt argumentele".

RomaniaTV.net
10 oct. 2018, 12:44
Adrian Ţuţuianu: Când se va face o remaniere guvernamentală ar trebui discutat serios mai întâi cine pleacă

„Am acceptat prea uşor propunerile venite din diverse organizaţii, de la diverşi lideri şi cred că este obligatoriu ca atunci când se va face o remaniere guvernamentală să discutăm foarte serios mai întâi cine pleacă şi apoi cine vine şi care sunt argumentele”, a afirmat Ţuţuianu, la Palatul Parlamentului.

În opinia sa, premierul este cel care trebuie să analizeze mai întâi chestiunea calităţii membrilor Cabinetului, pentru că este responsabil de aplicarea programului de guvernare.

„Chestiunea calităţii membrilor Guvernului cred că trebuie mai întâi analizată de premier, pentru că este responsabil de aplicarea programului de guvernare. Evident că, în cadrul Comitetului Executiv Naţional, dacă mi se va cere părerea sau din proprie iniţiativă, am să mă pronunţ, dar nu cred că este cazul să mă pronunţ eu astăzi, mai ales că nu avem o evaluare a stadiului îndeplinirii programului de guvernare şi nu avem o opinie a prim-ministrului, care lucrează direct cu miniştrii din Guvern”, a punctat Ţuţuianu.

Citeşte şi: Social democraţii, despre înregistrările cu Ţuţuianu: PSD – un partid deschis, democratic. Unii jignesc partidul

Întrebat ce anume îl face să creadă că viitorii miniştri vor fi aleşi pe competenţe şi nu după alte criterii, senatorul PSD a spus că este îngrijorat de calitatea actului de guvernare „pe unele zone” ale acesteia, pentru că sunt şi miniştri „foarte buni”.

„Sunt de 20 de ani în partid. Despre PSD s-au spus foarte multe lucruri, unele neadevărate, dar care continuă să fie vehiculate în spaţiul public. Niciodată nu s-a spus că acest partid nu ar şti să guverneze. Eu sunt îngrijorat de calitatea actului de guvernare pe unele zone ale guvernării, pentru că sunt şi miniştri foarte buni. Eu cred că toţi am înţeles că este nevoie să îmbunătăţim guvernarea. În scrisoarea publică pe care făcut-o şi am discutat-o în CExN vă aduc aminte că, printre alte lucruri, am spus că este necesară îmbunătăţirea actului de guvernare – o echipă profesionistă care să ducă la îndeplinire toate obiectivele programului de guvernare şi să asigure o prezenţă a României la Consiliul UE foarte bună”, a subliniat Ţuţuianu.