Adrian Ţuţuianu: Comisia SRI analizează o sesizare a lui Paltin Sturdza privind trucarea unor înregistrări

Preşedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu, a declarat miercuri, la Parlament, că Paltin Sturdza a sesizat comisia în legătură cu alterarea unor înregistrări, în baza unei hotărâri a ÎCCJ, urmând ca membrii comisiei să analizeze problema.

19 apr. 2017, 12:58
Adrian Ţuţuianu: Comisia SRI analizează o sesizare a lui Paltin Sturdza privind trucarea unor înregistrări

„Avem o situaţie care este în analiză, o sesizare a domnului Paltin Sturdza care are la bază acum ceva mai mult decât o opinie personală a dânsului, ci o hotărâre pronunţată de ÎCCJ”, a afirmat Adrian Ţuţuianu.

Întrebat dacă sesizarea lui Paltin Sturdza are legătură cu acele transcripturi ale interceptărilor care nu corespundeau cu banda, preşedintele Comisiei de control al SRI a răspuns afirmativ.

„Este interesant, suntem în analiză pe subiectul ăsta, dar trebuie să observaţi că decizia ÎCCJ obligă procurorul să facă anumite lucruri şi procurorul va trebui să facă ceea ce spune ÎCCJ, să verifice cine şi în ce condiţii a alterat respectivele înregistrări. Partea care ne priveşte pe noi ţine de Comisiei şi de SRI, eu v-am spus ce trebuie să facă procurorul”, a completat social-democratul.

Întrebat în continuare ce poate să facă Comisia de control al SRI în acest caz, Adrian Ţuţuianu a spus că se poate înainta un raport organelor de cercetare penală, scrie News.ro.

„Comisia poate să facă un raport şi poate să înainteze raportul organelor de cercetare penală”, a conchis preşedintele Comisiei de control al SRI.

Gheorghe Paltin Sturdza este judecat într-un dosar privind retrocedări ilegale de pădure împreună cu fostul deputat Ioan Adam.