Adrian Vasilescu, BNR: Nu se intampla nimic cu banii romanilor, banii sunt in siguranta la banca

Adrian Vasilescu, consilier al Guvernatorului BNR, a explicat la România TV faptul că banii se află în siguranță la bancă, iar românii nu trebuie să își mai golească conturile. Explicația economistului vine în contextul în care, de teama situației actuale, tot mai multe persoane se tem de o eventuală criză economică și își scot toții banii ținuți în bancă.

RomaniaTV.net
16 mart. 2020, 18:21
Adrian Vasilescu, BNR: Nu se intampla nimic cu banii romanilor, banii sunt in siguranta la banca

”Trebuie sa avem in vedere lucururile in complexitatea lor, pentru ca primul obiectiv important in corpul bancar este  sa nu cada vreo banca, daca bancile cad se duce economia dupa ele. Sistemul bancar discuta masuri preventive pentru a nu lasa sa apara situații care sa creeze panica, din pacate aveti dreptate, s-au repezit oamenii la bancomat. Este grav,  in criza din 2010 nu a fost panica, daca am trecut bine si daca criza nu s-a simtit puternic a fost pentru ca nu a fot panica” , a declarat Adrian Vasilescu.

Citește si: Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR: Românii cheltuie mai mult pe alcool decât pe haine VIDEO

Adrian Vasilescu a tras un semnal de alarmă și a explicat faptul că banii sunt în siguranță la bancă, iar românii nu ar trebuie să își mai golească conturile.

”Toata lumea trebuie sa inteleaga ca nu se iintampla nimic cu banii lor, banii nu sunt nicaieri mai siguri decat in banci” , a completat acesta.