Adriana Bahmuțeanu a explodat! Reacție dură cu privire la cazul gravidei care a murit la Botoșani: „Criminalii în halate albe sunt printre noi!”

Adriana Bhamuțeanu și-a declarat revolta după ce o tânăra gravidă a murit în Botoșani din cauza faptului că medicii nu au acționat în ajutorul ei. Vedeta a avut o recație extrem de dură, cerând ca toți cei responsabili să fie pedepsiți.

23 aug. 2023, 12:56
Adriana Bahmuțeanu a explodat! Reacție dură cu privire la cazul gravidei care a murit la Botoșani: „Criminalii în halate albe sunt printre noi!”

Adriana Bahmuțeanu manifestă o puternică furie față de situația tragică a femeii însărcinate care a fost abandonată până la deces de către medicii din Botoșani. Ca și multe alte persoane din țară, cunoscuta personalitate de televiziune este total șocată în fața tragicului sfârșit al tinerei. Aceasta susține că acum medicii poartă o vină extrem de gravă, transformându-se cu adevărat în „criminali în halate albe”. Adriana Bahmuțeanu subliniază că există o pasivitate generalizată în timp ce nenumărate vieți sunt pierdute.

Citește și: Alexandru Rafila intervine în scandalul gravidei de 25 de ani din Botoșani lăsate să moară în agonie. ”Medicii au făcut o universitate. Nu trebuie să lase în suferință o pacientă”

Ea aduce acuzații serioase și îndreaptă critici către Colegiul Medicilor. Adriana Bahmuțeanu are convingerea că această organizație protejează medicii care au comis erori și acoperă situațiile de malpraxis.

”Criminalii în halate albe sunt printre noi! Și nu le face nimeni nimic! La Botoșani nu se înghesuie nici doctorii, nici asistentele să se angajeze, e o criza cumplită de personal, iar pe de altă parte, Colegiul Medicilor mușamalizează cât poate orice culpă medicală, orice greșeală! Cum să nu-și facă asistentele de cap, iar medicii să uite jurământul lui Hopocrate! Cum se va termina acest caz, va plăti cineva?”, a scris Adriana Bahmuțeanu pe rețelele de socializare.

Alexandra, tânăra gravidă care a murit în Botoșani

Alexandra a început să se simtă rău, iar soțul său a decis să o ducă la spital, unde din păcate, murit la Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean „Mavromati”, în urma unui avort spontan, spun medicii.

Vestea morții a căzut ca un trăsnet peste familia Alexandrei care îi acuză pe medici de nepăsare. „Criminalilor, o să răspundeți pentru nepăsarea voastră. În loc să se ocupe de pacienți preferă să doarmă și să le zică să aștepte până mâine când vine medicul lor”, a transmis fratele Alexandrei.

Cu toate acestea, cadrele medicale de la Maternitatea din Botoșani spun că Alexandra se afla la a cincea sarcină, cu trei nașteri naturale și un avort spontan în antecedente, cu amenoree de 13 săptămâni și sarcină oprită din evoluție.

„S-au efectuat investigații de laborator și paraclinice, conform protocolului în vigoare.

Nu s-au impus evacuarea sarcinii în cursul nopții, deoarece sângerarea genitală externă a fost foarte redusă, colul uterin închis, fără semn de avort în evoluție”, a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Botoșani. Medicii botoșăneni spun că vineri dimineață, la ora 07:30,  Alexandra a prezentat o degradare bruscă a stării de sănătate cu dispnee severă, sângerare abundentă la nivelul căilor aeriene superioare și din acest motiv a fost transferată la Secția ATI, unde s-a instituit manevre complexe de reanimare.

Citește și: Lacrimi de durere în fața Maternității din Botoșani, după moartea tinerei în vârstă de 25 de ani: „Și eu sunt Alexandra!”