Adriana Iliescu, revoltată după aflarea rezultatelor la evaluarea națională. Ce decizie a luat împreună cu fiica ei, Eliza

Supărare mare în familia Adrianei Iliescu. Fiica ei, Eliza, a luat nota 4,55 la proba de la matematică la Evaluarea Naţională, iar acum șansele ei de a intra la un liceu de elită din Capitală au scăzut dramatic.

RomaniaTV.net
20 iun. 2018, 10:06
Adriana Iliescu, revoltată după aflarea rezultatelor la evaluarea națională. Ce decizie a luat împreună cu fiica ei, Eliza

Adriana Iliescu a aflat cu stupoare, marţi, că fiica ei nu a obținut o notă tocmai bună la matematică în cadrul examenului de Evaluare Naţională 2018. Eliza a fost notată cu 4,55 la matematică, mult mai puțin decât s-ar fi așteptat. Astfel, media de la Evaluare Naţională 2018 a fetei este de 6,52, dat fiind că la limba şi literatura română a obținut nota 8,50.

Cele două nu au stat pe gânduri și au depus imediat contestație. Ele speră că Eliza va obține măcar nota 7 și astfel să poată intra la un liceu bun din Capitală.

Un număr de 3.174 de contestaţii au fost depuse în Capitală la Evaluarea Naţională, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.

Absolvenţii de clasa a VIII-a din Bucureşti au depus 1.186 de contestaţii la Limba română şi 1.963 la Matematică. La limba maternă au fost depuse 25 de contestaţii.

Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate sâmbătă, atât la avizierul unităţilor de învăţământ, cât şi online pe site-ul evaluare.edu.ro.

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.