Adriana Săftoiu, despre procurorul general Tiberiu Niţu: „Presupun că o demisie ar fi onorabilă”

Prim-vicepreşedintele PNL, Adriana Săftoiu, a declarat că o demisie a procurorului general Tiberiu Niţu ar fi "onorabilă", în contextul în care acesta ar fi beneficiat ilegal de coloană oficială.

26 ian. 2016, 09:28
Adriana Săftoiu, despre procurorul general Tiberiu Niţu: „Presupun că o demisie ar fi onorabilă”

DNA a cerut luni aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, acuzat de abuz în serviciu, pentru însoţirea deplasărilor sale de echipaje ale Poliţiei Rutiere, serviciu de care ar fi beneficiat ilegal şi procurorul general, Tiberiu Niţu, în baza unui protocol.

Din păcate, dacă nu ar fi existat acea tragedie, nici în ziua de astăzi noi nu am fi ştiut de abuzurile pe care se pare că le-a făcut domnul Oprea din rapoartele Poliţiei. Aceasta este partea întunecată a sistemului, adică a statului în care trăim noi. Aceasta este partea care ar trebui să ne îngrijoreze, pentru că nimeni nu şi-ar fi permis să iasă să spună că ministrul Oprea, viceprim-ministrul face abuz în funcţie şi foloseşte coloana oficială fără temei legal. Dacă am fi avut această declaraţie, probabil că făcea un breaking news de 24 de ore, după care respectiva persoană îşi pierdea locul de muncă„, a declarat Adriana Săftoiu, potrivit rfi.ro.

Întrebată ce ar trebui să se întâmple cu procurorul general, care ar fi beneficiat ilegal de coloană oficială, Adriana Săftoiu a răspuns: „Presupun că o demisie ar fi onorabilă„.

Codruț Olaru, adjunctul procurorului general, a transmis luni Senatului sesizarea DNA pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deținut funcția ministerială.

CITEŞTE ŞI: Tiberiu Niţu s-a ABŢINUT să soluţioneze cererea DNA în cazul Oprea. Precizările Parchetului