Adriana Săftoiu îi dă replica lui Ludovic Orban: Am avut așteptări diferite

Adriana Săftoiu îl atacă din nu pe Ludovic Orban, preşedintele PNL, pentru poziţionarea acestuia faţă de referendum. Săftoiu aminteşte că referendumul pentru reducerea numărului de parlamentari a fost validat şi că ar trebui aplicat de PNL.

RomaniaTV.net
08 oct. 2018, 14:46
Adriana Săftoiu îi dă replica lui Ludovic Orban: Am avut așteptări diferite

„Dl Orban s-a supărat pe cei care am criticat poziția publică a PNL față de Referendum, considerat, prin vocea sa autoritară „o temă importantă” şi care definea familia, nu căsătoria. Ne-a certat că nu am criticat PSD. Putem critica şi PSD, de pildă, eu, fiindcă a organizat acest Referendum pe o temă falsă. Eu mă bucur că nu a fost validat. Dl Orban e dezamăgit că nu a fost validat. Am avut așteptări diferite. M-aș întoarce însă la voința populară, mult invocată.

Acum, voința populară a infirmat că tema acestui Referendum a fost „o temă importantă”. În schimb, referendumul cu 300 de parlamentari si unicameralism a fost considerat atunci de dl Orban „inutil”. Inutil sau nu, atunci voința populară, respectiv 9 milioane de cetăţeni, a spus DA. După ce criteriu ținem cont de voința populară? La acest Referendum s-au pronuntat aproape 4 milioane, atunci 9 milioane. Un prim gest etic, ca să ne împăcăm: să înceapă PNL demersurile pentru punerea în aplicare a acelui Referendum semnat de 9 milioane. Din respect pentru voința populară”, a scris Adriana Săftoiu pe Facebook.

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a afirmat luni că ar fi preferat ca poziţiile publice exprimate de unii colegii ai săi la adresa conducerii partidului să fie exprimate la adresa „eşecului lamentabil al PSD”, şi a adăugat că orice nemulţumire ar trebui exprimată în interiorul formaţiunii.

Citeşte şi: Ludovic Orban răspunde atacurilor din partid: Aş fi preferat ca poziţiile unor colegi din PNL să arate eşecul lamentabil al PSD