Adriana Săftoiu: Tăcerea lui TRAIAN BĂSESCU este absolut asurzitoare, grosolană

Adriana Săftoiu, fost purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu, susţine că, în aceste zile, şocul vine de la fostul şef al statului, nu de la Elena Udrea. Săftoiu spune că tăcerea lui Băsescu este "absolut asurzitoare, grosolană". 

05 feb. 2015, 15:28
Adriana Săftoiu: Tăcerea lui TRAIAN BĂSESCU este absolut asurzitoare, grosolană

Adriana Săftoiu consideră că „Elena Udrea nu ar fi existat niciodată ca om politic, dacă nu ar fi fost ambiţia lui Traian Băsescu de a o impune cu forţa împotriva tuturor evidenţelor”.

„Elena Udrea nu pare să aibă vreo şansă de a ieşi basma curată din toate făcutele acestor ani. Dar faptul că cei care au însoţit-o în traseul ei politic, chiar şi de frica lui Traian Băsescu, cred acum că vor scăpa, doar pentru că nu se aud în aceste zile, se iluzionează. Mai rău decât o condamnare judiciară e condamnarea memoriei colective.

Politicianul Elena Udrea a existat cu ajutorul lui Traian Băsescu, iar Traian Băsescu a putut pentru că nu s-au opus nici cei care acum o acuză şi nici cei care acum tac, doar-doar nu se apropie de ei tăvălugul. Sunt prima persoană care a intrat în colimatoriul lui Traian Băsescu pentru Elena Udrea. Şi nu cu ea am avut vreo dispută. Chiar deloc, ci cu omul care, timp de trei ani, înainte de a deveni Preşedinte de ţară, ne spusese că mafia lui Năstase se bazează pe triumviratul Cocoş-Bitner-Petrache. Când mi-a spus că domna Udrea va deveni consilier de stat, l-am întrebat ce o recomandă şi dacă nu contează faptul că e soţia celui împotriva căruia vituperase în conferinţe de presă. S-a enervat, mi-a oferit ceva explicaţii de genul „Cocoş s-a retras la timp”, „nu e atât de vinovat”, scrie Săftoiu, într-un editorial.

CITEŞTE ŞI TREI cereri de ARESTARE pentru Elena Udrea. Fostul ministru, TURNATĂ la DNA de Dinu Pescariu

Adriana Săftoiu afirmă că a prevăzut corect „finala meciurilor” din politică, dar Îşi asumă faptul că a greşit atunci când a fost sigură că „Traian Băsescu va fi loial măcar Elenei Udrea”.

„Şi la bine, şi la rău! Eram sigură că Elena Udrea va fi cea care se va desolidariza de el, când nu va mai fi Preşedinte. Ei bine, oricâte mi-aş fi imaginat despre Traian Băsescu, asta mă depăşeşte: Traian Băsescu îi spune Elenei Udrea, după zece ani, că îi este bine în sânul familiei.

Îmi amintesc una dintre puţinele discuţii cu Elena Udrea care s-a situat în afara temelor care ţineau strict de activitatea de la Cotroceni. Eram la Chişinău, în cea de-a doua vizită a lui Traian Băsescu. Intempestivă, deloc pe gustul lui Voronin. Ca să arate că nu suntem musafiri poftiţi, protocolul moldovean a ţinut toată delegaţia noastră pe holuri. Fără scaune, fără un pahar cu apă. Andrei Pleşu, mai curajos decât noi, s-a aşezat pe un scaun la întâmplare, într-un birou care nu ştia cui aparţine. Am rămas cu Elena pe hol. Păstram amândouă o atitudine civilizat instituţională. Vorbeam despre mai nimic, când Elena mi-a pus întrebarea: „Lucrezi demult cu Preşedintele. E adevărat ce se spune? Că nu e recunoscător nimănui?” Am fost surprinsă. Şi am bănuit că, orice voi spune, va afla şi Traian Băsescu. Aşa că am preferat să nu o mint, dar nici să o ajut. Am răspuns: „Rămâne să vezi!””, conchide Săftoiu.