Adriean Videanu a scăpat de plata sumei de milion de euro

Fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu, nu mai trebuie să plătească suma de un milion de euro, pe care Curtea de Conturi ceruse să o dea înapoi după construcţia adăpostului de câini de la Mihăileşti. Curtea de Apel Bucureşti a decis ca Videanu şi alţi 3 funcţionari să înapoieze doar 60.000 de lei, reprezentând contribuţia la asigurări.

RomaniaTV.net
23 dec. 2011, 10:35
Adriean Videanu a scăpat de plata sumei de milion de euro

Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv şi irevocabil ca Adriean Videanu să nu mai plătească un milion de euro aşa cum ceruseră iniţial inspectorii de la Curtea de Conturi după un control făcut la Primărie pe vremea când edil al Capitalei era Adriean Videanu.

Magistraţii susţin că acestă decizie nu mai poate fi atacată cu recurs, aşa că Adriean Videanu împreună cu alţi trei funcţionari vor plăti doar 60.000 de lei, reprezentând contribuţiile la asigurările sociale, bani care după ce vor fi viraţi Primăriei Capitalei vor ajunge la bugetul de stat.
Nu au fost încă stabilite motivele pentru care judecătorii au luat această hotărâre, în condiţiile în care Curtea de Conturi stabilise că adăpostul de la Mihăileşti fusese construit la un preţ supraevaluat, pentru că terenul cumpărat pentru acesta era la un preţ foarte mare faţă de preţul real al pieţei.