Adriean Videanu: Pun toate informaţiile pe care le am la dispoziţia DIICOT

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a declarat, luni, că a luat act de decizia DIICOT de a solicita începerea urmăririi penale în cazul dosarului Romgaz, iar decizia sa este de a pune toate informaţiile pe care le are la dispoziţia DIICOT pentru clarificarea nevinovăţiei sale.

RomaniaTV.net
02 sept. 2013, 16:36
Adriean Videanu: Pun toate informaţiile pe care le am la dispoziţia DIICOT

Adriean Videanu a explicat că el nu a semnat niciun ordin cât a fost ministru al Economiei, a semnat două memorandumuri privind continuarea discountului la gaze, de la 40 de dolari la 30 de dolari.

El a mai spus că decizia a fost la nivelul Guvernului, el făcând propuneri în acest sens. „Cred că decizia de oportunitate pe care a luat-o Guvernul, şi nu eu singur, a fost o decizie corectă în acel moment şi sunt pregătit să prezint toate documentele pe care le am„, a mai spus Videanu.

Citeşte şi Victor Ponta, despre cererea DIICOT: Adriean Videanu este un bandit internaţional

El a mai precizat că principala preocupare a reprezentat-o conservarea locurilor de muncă la nivel naţional şi că a considerat de datoria sa să prezinte Guvernului continuarea acelei politici de aplicare a discounturilor.

Videanu a mai spus că profitul Romgaz a fost din 2007 până în 2009 de 3,2 miliarde de lei pe an, iar în 2010 de 3,5 miliarde de lei.

El a mai arătat că la nivelul Guvernului şi Ministerului nu s-a discutat de nicio companie care să beneficieze de acest memorandum, reglementările erau pentru „toţi consumatorii care în sensul legii erau consideraţi interuptibili„.

Democrat-liberalul a adăugat că sunt vreo 17 societăţi care au beneficiat de aceste prevederi legale.

Întrebat dacă a avut vreo întâlnire cu Ioan Niculae, Videanu a precizat că a avut o singură întâlnire cu acesta pe când era ministru al Economiei, pe altă temă privind o potenţială investiţie la Zimnicea.

Videanu a mai spus că nu a fost chemat la audierei, dar că începând de luni stă la dispoziţia organelor oricând e nevoie.

Citeşte şi DIICOT cere ÎNCEPEREA URMĂRIRII PENALE pentru foştii miniştri Vosganian şi Videanu

Şeful DIICOT a cerut, luni, procurorului general să sesizeze Senatul, respectiv şeful statului cu cereri de începere a urmăririi împotriva foştilor miniştri ai Economiei Varujan Vosganian şi Adriean Videanu, pentru că l-ar fi sprijinit pe Ioan Niculae şi ar fi folosit Romgaz în interesul Interagro.