Adversar de coşmar pentru CFR Cluj în Liga Campionilor. Campioana României nu e cap de serie

Campioana României, CFR Cluj, și-a aflat adversara din turul I preliminar al UEFA Champions League, în urma tragerii la sorți care a avut loc la Nyon. Formația antrenată de Dan Petrescu va da piept cu Astana (Kazahstan).

RomaniaTV.net
18 iun. 2019, 12:22
Adversar de coşmar pentru CFR Cluj în Liga Campionilor. Campioana României nu e cap de serie

CFR Cluj – Astana, în turul I al UEFA Champions League. Gruparea din Gruia va juca primul meci în deplasare. La Astana joacă internaţionalul român Dorin Rotariu, care a ajuns în Kazahstan la începutul acestui an, după ce Club Brugge a acceptat să-l vândă pentru 1,5 milioane de euro.

4.241 de kilometri vor trebui să bată campionii României pentru primul meci al sezonului, adică aproximativ opt ore petrecute în zbor.

La Astana a antrenat românul Ioan Andone, în 2013, an în care kazahii au încheiat campionatul pe locul 2. Lotul celor de la Astana e cotat la 24 de milioane de euro, vedetele echipei fiind aripa dreaptă Marin Tomasov (3,5 milioane de euro), fundaşul stânga Dmitri Shomko (2,5 milioane de euro) şi aripa stângă Roman Murtazaev (2,5 milioane de euro).

Turul I preliminar din Liga Campionilor se va desfășura la datele de 9/10 iulie (prima manșă), respectiv 16/17 iulie (manșa secundă).

Turul I din UEFA Champions League – programul complet
Nõmme Kalju (EST) – Shkëndija (MKD)

Sūduva (LTU) – Steaua Roșie Belgrad (SRB)

Ararat-Armenia (ARM) – AIK Stockholm (Suedia)

Astana (KAZ) – CFR Cluj (ROU)

Ludogorets (BUL) – Ferencváros (HUN)

CFR Cluj nu este cap de serie în turul I preliminar al Ligii Campionilor, ediţia 2019/2020, şi poate da peste un adversar dificil încă din primele manşe, potrivit grupelor anunţate, luni, de UEFA.

FC Astana din Kazahstan, echipa lui Dorin Rotariu, Ludogoreţ din Bulgaria, echipa românilor Cosmin Moţi, Dragoş Grigore şi Claudiu Keşeru, Steaua Roşie Blegrad din Serbia, AIK Stockholm din Suedia şi Shkendija Tetovo din Macedonia sunt posibilele adversare ale campioanei României în primul tur.

Tragerea la sorţi este marţi, de la ora 15.30, la Nyon. Meicurile vor avea loc la 9-10 iulie, turul, respectiv 16-17 iulie.