AEP şi MAE au stabilit un calendar de informare a românilor din diaspora despre votul prin corespondenţă

Ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, Dan Stoenescu, a avut o întâlnire de lucru cu președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, cu care a discutat despre demararea campaniei de informare privind modalitățile de exercitare a dreptului la vot în cazul comunităților din diaspora.

19 ian. 2016, 11:16
AEP şi MAE au stabilit un calendar de informare a românilor din diaspora despre votul prin corespondenţă

Potrivit sursei citate, la întâlnire de luni s-a convenit conjugarea eforturilor celor două instituții pentru informarea asupra modificărilor legislative din domeniul electoral și promovarea votului prin corespondență în cadrul comunităților românești din afara granițelor.

Citeşte şi: Clip de informare privind votul prin corespondenţă. Cum vor putea vota românii din diaspora la parlamentare VIDEO

„Întrevederea a prilejuit stabilirea unui calendar cu sesiunile de informare derulate de Autoritatea Electorală Permanentă în parteneriat cu MAE, referitoare la modalitățile de exercitare a dreptului la vot, destinate cetățenilor români cu domiciliul sau reședința în străinătate. Totodată, ministrul delegat a salutat decizia Autorității Electorale Permanente de a adresa cetățenilor României cu drept de vot de peste hotare o scrisoare deschisă care prezintă variantele și procedurile de vot pe care le au la dispoziție, potrivit noii legislații electorale”, precizează MAE.

De asemenea, Stoenescu şi Pătru au stabilit ca cele două instituţii să colaboreze pentru a informa cetăţenii asupra modificărilor legislative din domeniul electoral şi promovării votului prin corespondenţă în cadrul comunităţilor româneşti din afara graniţelor.

În acelaşi timp, AEP a decis să trimită românilor din străinătate o scrisoare deschisă care prezintă variantele şi procedurile de vot pe care le au la dispoziţie, potrivit noii legislaţii electorale.