Aeroportul din Delta Dunării a fost redeschis. Care a fost prima cursă din 2023

Anunț mare pentru rețeaua de transporturi din țara noastră. Aeroportul Delta Dunării a operat marți, 3 mai, prima cursă cu turiști.

04 mai 2023, 15:15
Aeroportul din Delta Dunării a fost redeschis. Care a fost prima cursă din 2023

Aeroportul Delta Dunării din Tulcea a operat prima cursă comercială din acest sezon. Mai precis, este vorba despre o aeronavă a companiei Edelweiss Air AG (divizia de turism a Swiss Air) cu 76 de turiști din Zurich (Elveția), scrie InfoTulcea.ro.

Pentru zborul retur, aeronava a preluat alți 107 turiști.

„Este prima aeronavă care aterizează și apoi decolează pe și de pe aeroportul nostru și vor mai fi, ce ce până acum sigur, încă două astfel de operațiuni. Suntem abia la început de sezon turistic, până în august sau septembrie mai e destulă vreme să mai fie anunțate și altele”, a declarat Vâlcu Stoian, directorul Aeroportului Delta Dunării Tulcea.

Anul trecut, traficul pe Aeroportul Delta Dunării a fost de 360 de persoane, iar în 2021 au tranzitat aeroportul doar 73 de persoane, în contextul COVID.

 

Ce se întâmplă cu Podul de peste Dunăre

 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că Podul de la Brăila va fi inaugurat la sfârşitul lunii iunie, urmând ca descărcarea în judeţul Tulcea să fie făcută pe varianta Măcin, menţionând că varianta Jijila va fi gata până la finalul acestui an.

„Undeva în iunie, în jur de 27 iunie, cine o fi ministru aici şi cine o fi prim-ministru, plus minus câteva zile, se va inaugura Podul de la Brăila, pe varianta pe care o ştiţi cu toţii, şi anume descărcarea în judeţul Tulcea pe varianta scurtă Măcin, urmând ca varianta de Jijila să fie gata până la sfârşitul anului. E angajamentul pe care dânşii (constructorii – n.r.) şi l-au luat. Am spus că trimit în numele ministerului invitaţia la omologul italian să vină la inaugurare. Folosesc acest prilej să punem presiune şi mai mare pe dânşii”, a declarat Grindeanu